Noul BlackBerry Key 2 – flagship cu tastatura fizica incorporata

În luna iunie a acestui an s-a lansat noul BlackBerry Key 2, un telefon de top, care pare să satisfacă pretențile fanilor brandului și nu numai.

Pentru fanii tastaturii fizice încorporate într-un telefon, noul terminal de la BlackBerry se anunță a fi o țintă de luat în seamă. Făcând totuși abstracție de această caracteristică specifică brandului canadian, noul produs prezintă o serie de specificații capabile să satisfacă nevoile tuturor clienților, cel puțin pe hârtie. Ecranul este un IPS LCD 24 bit, având 4.5”, un format de 3:2, cu o rezoluție de 1620x1080 pixeli și o densitate de 433 PPI. Chiar dacă pare destul de micuț, în comparație cu display-urile cu care suntem noi obișnuiți, având în vedere caracteristicile sale, va reda o imagine de o calitate excelentă.

În ceea ce privește partea hardware, BlackBerry Key 2 este dotat cu o memorie RAM de 6GB și o memorie internă de 128GB. La asta se adaugă un procesor mai slab decât ne-am fi așteptat, mai exact un mid-range Qualcomm Snapdragon 660. Iar pentru a putea beneficia de toate funcțiile și calitățile telefonului, acesta are o baterie cu o capacitate semnificativă de 3500 mAh, care este dotată cu tehnologie de încărcare rapidă Quick Charge 3.0 9V/2A 18W și vă poate oferi peste 25 de ore de utilizare.

Trecând la partea de software, BlackBerry Key 2 rulează Android 8.1 Oreo, dar producătorul canadian a anunțat că va beneficia de două update-uri, ceea ce înseamnă că este foarte posibil să primească Android P.

Dar poate nu toți posesorii de telefoane mobile caută terminale dedicate pentru gaming sau pentru cine știe ce sarcini complicate. Unii vor ca acestea să fie un fel de aparat foto de buzunar, capabil să surprindă toate momentele importante din viața lor, la o calitate superioară. Dacă vă numărați printre ei, trebuie să știți că noul BlackBerry Key 2 prezintă o cameră principală duală (12MP + 12MP) cu LED flash. Aceasta are un sistem de focalizare ultra-rapidă Dual PDAF, lentile cu apertură F2.6 și F1.8, unghi de vizualizare la 79.3 grade (un senzor de 12MP), unghi de vizualizare 50 grade (celălalt senzor de 12MP), HDR, Panorama, zoom optic generos, mod portret și captură video în 4K 30 fps sau 1080p 30 fps. Pe partea frontală telefonul are o cameră de 8MP, cu focus fix, Selfie Flash prin intermediul ecranului, lentile cu apertură F2.0 și video 1080p cu 30fps.

Nu în ultimul rând, tastatura reprezintă un element definitoriu al telefonului. Aceasta încorporează 35 de taste, fiecare fiind luminată și este ideală pentru a scrie comod și ușor mesaje, făcând schimb de păreri cu prietenii pe Facebook sau Whatsapp. Iar pe tasta Space a tastaturii producătorul v-a pregătit o surpriză…a plasat scanner-ul pentru amprente. Original, nu?

Așadar, cu un preț destul de piperat, în jurul sumei de 3700 de lei, Blackberry Key 2 este un telefon elegant, ce pare ideal pentru business, dotat cu camere foto capabile să surprindă toate cadrele pe care ți le dorești și un procesor ce ar fi putut să fie mai performant pentru a se îmbina mai bine cu restul caracteristicilor. Voi ce credeți? Vă tentează?

Add a Comment

Your email address will not be published.