Allview Soul X5 PRO – un flagship cu pret de buget

Anul 2018 a fost cel al telefoanelor cu breton, iar compania românească Allview nu a vrut să fie mai prejos și a lansat primul său telefon cu notch, noul Allview Soul X5 PRO. Dar dacă ați crede că acest nou terminal vrea să ia doar ochii clienților, vă asigurăm că lucrurile nu stau chiar așa. De fapt, se pare că cei de la Allview au pus pe el cam tot ce au avut ei mai bun.

Allview Soul X5 PRO prezintă un display IPS LCD de 6.2”, FullHD+ cu aspect 19:9, cu InCell, Full Lamination, AF Protective Coating, Protejat împotriva zgârieturilor, Gorilla Glass 3 și Contrast 1500:1. Astfel că poate reda imagini la calitate superioră, cu un contrast spectaculos și unghiuri de vizualizare foarte bune. Este un adevărat display high-end.

La capitolul hardware, Allview a dotat noul terminal cu tot ceea ce avea mai bun la momentul actual, făcând din noul Soul X5 PRO cel mai puternic telefon lansat de ei până în prezent. Avem așadar un procesor de ultimă generație MediaTek Helio P60 pe structură big.LITTLE cu 4 x ARM Cortex-A73 la 2.0 GHz și alte 4 nuclee pe ARM Cortex-A53 la 2.0 GHz, un accelerator grafic Mali-G72 MP3, 4GB RAM și 32 GB de stocare, care poate fi extinsă până la 256 GB cu ajutorul unui card microSD. Aceste specificații cu siguranță vă vor feri de lag, vă vor purta rapid prin aplicații și vă vor oferi o experiență de gaming foarte bună. În ceea ce privește jocurile, pentru ca utilizatorul să beneficieze de o experiență completă, telefonul are un amplificator audio clasa D, cu convertor DC/DC integrat și cu o putere de ieșire de până la 5W, care vor oferi o redare a sunetului fără distorsiuni.

Din punct de vedere al camerei foto, Allview Soul X5 PRO se bucură de o cameră principală duală cu un senzor de 16 MP și altul de 5 MP cu deschidere f/2.0, dotată cu tehnologie AI pentru detectarea scenelor și efect de bokeh. Iar pe partea din față avem o cameră de 16 MP cu deschidere f/2.0. Ambele reușesc să surprindă imagini frumoase, clare, cu focalizare corectă și un balans de alb ajustat în funcție de scenă.

Trecând și la partea de software, telefonul vine din cutie cu Andorid 8.1 Oreo, peste care producătorul a adăugat Visual UI 3.0 Swipe, iar ca urmare, terminalul este foarte bine optimizat, ceea ce permite bateriei de 3000 mAh să reziste decent consumului de zi cu zi. În același timp mai avem funcția de scanare facială Deep Face ID și un scanner de amprentă poziționat pe spate pentru protecția telefonului. Nu în ultimul rând, Allview introduce primul asistent vocal în limba română AVI. Funcționalitatea este similară cu cea a omologilor ceva mai cunoscuți, Siri de exemplu, AVI putând accesa majoritatea aplicațiilor instalate, de exemplu telefon (sună x contact), vremea (vremea București), maps (navighează Paris), inclusiv motorul de cautare Google și browser-ul în care sunt afișate informațiile căutării solicitate vocal.

Ca să concluzionăm, noul Allview Soul X5 PRO pare să fie o opțiune foarte bună și din punct de vedere al prețului, 1499 lei, dar și din perspectiva dotărilor high-end pentru orice utilizator în anul 2018.

Add a Comment

Your email address will not be published.