Review Asus Zenbook UX 31 cu procesor Intel i7@ 1.8 GHz, 4Gb Ram si SSD 128Gb

Asus UX31 face parte din gama de ultrabook-uri de la producatorul taiwanez, ASUSTeK Computer Inc. Desi ultrabook-urile sunt la inceput de drum, modelul de fata este unul reusit, din toate punctele de vedere. Suficient de subtire, cu un ecran glosy si rezolutie FullHD, sasiu si finisaje metalice de calitate. Pe langa aceste detalii, ultrabook-ul este motorizat de un procesor quad-core de ultima generatie, Intel Core i7@ 1.8 Ghz, 4Gb de Ram si unitate de stocare SSD de 128Gb.[tab name=”Specificatii Producator”]

Caracteristicile Producaturului sunt urmatoarele:

  • Procesor: Intel Core i7 @ 1.8 GHz
  • Memorie: 4 Gb DDR3, 1333MHz
  • Monitor: 13.3” cu iluminare LED, 1600x900p
  • Placa video: Intel HD 3000
  • SSD: 128 Gb
  • Comuncatie: Wi-Fi 802.11b/g/n
  • Baterie: 4 celule
  • Dimensiuni : 325 x 223 x 3/17 mm
  • Greutate : 1.29 Kg

[/tab]

[tab name=”Review”]

Constructie si design:

Laptopul vine intr-o cutie neagra lucioasa, de mici dimensini. In pachet, laptopul vine din fabrica cu o husa eleganta, un incarcator de dimensiuni mici, asemanator cu unul pentru tablet sau chiar telefon, si 2 adaptoare puse frumos intr-o husa. Adaptoarele sunt pentru conectorul RJ45 si miniVGA. Zenbook UX31 este asa cum ar trebui sa fie un ultrabook subtire usor si de dimensiuni mici, si cu finisaje de calitate.

Tastatura de tip Island Style tinde sa acapareze piata laptopurilor din gama premium, tastele sunt moi, usor de apasat, si dupa cateva zile pana te obisnuiesti cu ea este ideala pentru redactat documente si navigat pe internet. Touchpad-ul este larg, raspunde foarte bine la atingere, si are cateva gesture predefinite pentru functii de scrool, back si forward, extreme de utile cand navighezi pe internet sau citesti documente.

Display:

Display-ul de 13.3 inch este alegerea perfecta pentru un ultrabook, portabilitate si totusi dimensiuni decente. Rezolutia este impresionanta pentru asa un laptop, 1600 x 900(majoritatea ultrabook-urilor au rezolutia 1366 x 768), mai mare chiar decat rezolutia unui MacBook Air (1440 x 900). Aceasta ofera mult spatiu pe desktop, ideal pentru navigat pe internet sau redactat documente, este foarte placut sa vezi cum incap 2 documente unul langa altul. Filmele FullHD se vad exceptional, insa nuantele de negru puteau fi mai realiste, si unghiurile de vizibilitate mai largi.

Audio:

Sistemul audio instalat pe Zenbook este dezvoltat in colaborare cu Bang & Olufsen ICEpower. Se aude tare, clar, si avem parte de un Bass puternic, o experienta uimitoare, daca luam in considerare dimensiunile reduse ale dispozitivului. Basul este impresionant de puternic, avand in vedere faptul ca la unele melodii sau efecte sonore din film puteam simti masa vibrand.

Conectivitate:

Zenbook UX31 are 2 porturi USB, unul 2.0 iar celalalt 3.0, un conector microVGA si unul microHDMI, jack audio de 3.5 mm, si un conector foarte micut pentru alimentare. Mai avem parte de asemenea de conectivita Wi-Fi 108.11 b/g/n si bluetooth 4.0. Daca la prima vedere considerati ca numarul porturilor este cam mic, luati in calcul faptul ca vorbim de un ultrabook de dimensiuni reduse, putem renunta la conexiunea LAN prin cablu in favoarea unei conexiuni wireless, de exemplu.

Camera web de 1.3 mm este buna pentru video conferinte, si ofera o calitate buna a imaginii

Performante:

Zenbook UX31 are un procesor i7 quad core, la frecventa 1.8 GHz, ce face fata tuturor solicitarilor programelor din ziua de azi, fara lag, si fara sa se blocheze. Nu am incercat nici un fel de joc pe acest laptop deoarece mi se pare amormal sa folosim un ultrabook pentru gamming. Cei 4Gb de memorie RAM sunt mai mult decat suficienti pentru activitatile la care este folosit un ultrabook. Placa video integrata Intel HD 3000 reda fara probleme filemele FullHD, oferind o experienta placuta. Pentru stocare si instalarea sistemului de operare avem la dispozitie un SSD de 128Gb, pentru cei care nu stiu, tehnologia SSD ofera viteze de citire si scriere foarte mari comparat cu un HDD, este silentios de asemenea, neavand elemente active, care sa produca zgomot. SSD-urile sunt totodata mult mai rezistene la socuri decat HDD. Daca 128Gb vi se par insuficienti, va recomand un hard-disc extern, cu interfata USB 3.0.

Ultrabook-ul are preinstalat sistemul de operare Windows 7 pe 64biti(X64), si cateva utilitare de la Asus.

Autonomia:

Autonomia zenbook-ului este satisfacatoare, pana la 5-6 ore in conditii de utilizare normala. Pentru cei care vor sa urmareasca filme cand sunt pe drum, bateria a rezistat doar pentru 2 filme, insa cei care vor sa scrie documente sau sa navigheze pe internet, vor pute utiliza dispozitivul pentru aproximativ 5-6 ore. Zenbook-ul are functii de optimizare a consumului in mod Stand-by, poate rezista pe baterie pana la 2 saptamani in stand-by. Timpul de boot-are este foarte scurt de aproximativ 20sec., iar din modul stand-by, sau instant boot, laptopul se “trezeste” imediat, in cateva secunde.

Dupa cateva ore de folosire normala, carcasa s-a incalzit in partea inferioara, insa nu suficient de mult cat sa jeneze sau sa faca folosirea lui incomoda.

Plus-uri si Minus-uri:

+ Sunetul impecabil

+ Design modern cu finisaje de calitate

+ Performantele ridicate

+ Dimensiuni reduse

 

– Tastatura (era loc de mai bine)

– Banda neagra ce inconjoara display-ul este cam lata

[/tab]

[tab name=”Teste de Benchmark”]

Procesor:

[nggallery id=58]

Placa Video:

[nggallery id=59]

SSD:

[nggallery id=60]

[/tab]

[tab name=”Galerie”]

[nggallery id=61]

[/tab]

[end_tabset]

Add a Comment

Your email address will not be published.