Am testat Samsung P5100 Galaxy Tab 2 10.1

Galaxy tab 2 10.1 este o tableta supla, grosime de 9.7mm, display de 10.1 inch si rezolutie WXGA 800 x 1280 px. Ruleaza Android Ice Cream Sandwich cu TouchWiz UX UI pe un chipset TI OMAP 4430 cu procesor Dual-core de 1.0GHz si memorie RAM de 1Gb.

Samsung P5100 Galaxy Tab 2 10.1 se gaseste si in oferta cel.ro la pretul de 2049 RON cu TVA*

[tab name=”Specificatii Producator”]

Cateva Specificatii tehnice:

  • Chipset TI OMAP 4430
  • CPU Dual-core 1.0GHz ARM Cortex-A9
  • GPU PowerVR SGX540
  • Diagonala: 10.1”, 800 x 1280 px
  • Tip display: PLS TFT
  • HDD: 16Gb
  • RAM: 1Gb
  • 3G: Da
  • Wireless:  Wi-Fi 802.11 a/b/g/n Wi-Fi Direct, dual-band, Wi-Fi hotspot
  • Quad-band GPRS/EDGE, conectivitate HSPA (HSDPA, 21 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps)
  • Bluetooth: Bluetooth V3.0
  • OS: Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich cuTouchWiz UX UI
  • Dimensiuni: 256.6 x 175.3 x 9.7 mm
  • Greutate: 588 g
  • Camera: 3.2 MP autofocus, 2048×1536 pixels, geotagging
  • Video: Inregistrare 720p HD @ 30 fps
  • Audio: Stereo
  • Autonomie:
    • Stand-by: Pana la 2000 h
    • Talk time: Pana la 10 h

Pachetul contine:

  • Cablu de date proprietar
  • Incarcator Retea

[/tab]

[tab name=”Constructie”]

Samsung are 2 tablete de 10” care concureaza cu Apple si iPad. Comparand cu Note, Galaxy Tab 2 10.1” nu are un profil la fel de suplu, sau puterea de procesare a chipset-ului Exynos. In schimb putem privi aceasta tableta ca o varianta mai ieftina decat iPad 2 care ruleaza ultima versiune de Android.

Samsung P5100 Galaxy tab 2 10.1” are un display de 10.1” PLS LCD si o rezolutie 1280 x 800px. Aceasta rezolutie nu este una de varf (comaprat cu iPad 3 sau Huawei MediaPad 10 cu rezolutii FHD) insa nici una slaba de care sa ne putem plange. In schimb unghiurile de vizibilitate sunt foarte bune, iar nuantele de negru sunt destul de profunde.
Pe partea fronatala nu intalnim nici un buton fizic, ICS neavand nevoie de asa ceva. Tot ce se afla in partea frontala este camera secundara si senzori.

Tableta poate fi folosita pe post de telefon, ori in modul Speaker ori cu un set de casti (bluetooth sau cu fir), aceasta fiind o imbunatatire fata de originala Galaxy Tab 10.1.
Cele 2 difuzoare sunt pozitionate frontal, de o parte si de alta a ecranului. Difuzoarele nu sunt spectaculos de puternice, insa pozitia frontala ofera un avantaj considerabil, fata de pozitionarea laterala.
In partea de sus se afla majoritatea porturilor si butoanelor: Jack audio de 3.5mm, port pentru cartela SIM, si card memorie microSD, acoperite cu capacele de plastic. Iar cele 3 butoane sunt: Power/Lock, volume + si volume-.

In partea de jos gasim doar microfonul si Conectorul propietar cu 30 pini multifunctional, folosit atat pentru incarcare cat si pentru conexiunea cu calculatorul.

Iar pe partea din spate se afla camera principala de 3.2 MP, fara Flash.

 

Capacul de pe spate este facut din plastic mat, placut la atingere, care ascunde bine urmele de degete. Capacul nu poate fi descut, iar bateria de 7000 mAh nu poate fi inlocuita.
Tableta este rezonabil de portabila si confortabila, nu este foarte supla insa se tine usor si este la fel de usor de manevrat. De asemenea este foarte solida.
Dupa cum am observat tabletele nu sunt foarte performante cand vine vorba de fotografii, totusi Galaxy Tab 2 10.1 ofera o camera principala de 3.15 MP capabila sa inregistreze capturi video 720p si o camera frontala, de 2MP cu inregistrare video la calitate VGA. Cele doua camere sunt destinate in principal pentru conversatii video, video-calling, si pentru a captura cateva cadre cand este nevoie.

[/tab]

[tab name=”Sistem de operare”]

Galaxy Tab 2 10.1 vine cu Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich direct din fabrica, peste care este instalata interfata proprietara Samsung TouchWiz UI, ce aduce customizari si aplicatii suplimentare. Cele 3 butoane specifice Android (Back, Home si Task switcher) sunt in partea stanga jos, plus un buton pentru  a face capturi de ecran instant. in partea de stanga sus se afla casuta pentru cautare rapida, iar in dreapta sus scurtatura catre meniul Android. Iar zona de notificari se afla in partea dreapta jos.

Cei care au mai folosit interfata Touch wiz sunt obisnuiti cu gestul “pinch” pe ecranele principale ori in meniu, care permite rearanjarea sau redenumirea ecranelor, adaugarea sau stergerea acestora.

Pe bara de jos observam un buton in forma de sageata. La apasarea acestuia apar pe un rand, asa zisele Mini Apps. Acestea sunt destul de unice in lumea Android. Mini aplicatiile sunt mici, ferestre independente, care stau deasupra oricarei alte ferestre, si acestea chiar imbunatatesc abilitatile de multi-tasking ale tabletei. Mini aplicatiile disponibile sunt: dialer, messaging, email, calculator, music player, S Memo, si un task manager.  Daca nu folositi unele dintre ele, acestea pot fi foarte usor ascunse. Fiecare aplicatie are in coltul stanga sus un buton in forma de sageata, care deschide aplicatia corespunzatoare mini app, pe tot ecranul.
Samsun Galaxy Tab 2 10.1 vine cu o mutlime de aplicatii preinstalate ce nu le intalnim pe alte tablete: Social Hub, Muzic Hub, Pulse Reader, AllShare, Polaris Office, Video player si My files.

Web-brosing-ul este unul din motivele pentru care tabletele sunt facute. Galaxy Tab 2 10.1 incarca paginile web fara probleme, browser-ul integrat are suport pentru Flash 11.

Dimensiunea mare a ecranului, face ca experienta simtita pe tableta sa fie similara intr-o oarecare masura cu cea resimtita pe un desktop sau laptop.

[/tab]

 

[tab name=”Teste si pareri”]

Pareri Pro si Contra:

+ Web-browsing excelent
+ video palyer portabil
+ suport pentru cartela SIM si telefonie

– un singur conector (proprietar 30-pin)
– lipsa Flash
– bateria neinlocuibila

[/tab]

[tab name=”Galerie”]

[nggallery id=63]

[/tab]

[end_tabset]

*pretul este cel de la momentul publicarii articolului

Add a Comment

Your email address will not be published.