Am testat tableta Allview Alldro 2 Speed HD cu Procesor 1,2 GHz si Android 4.0

Am mai testat si alte tablete de la Allview, o firma romaneasca ce comercializeaza tablete si telefoane sub brand propriu, iar Alldro 2 Speed HD este un upgrade semnificativ, fata de alte modele Alldro si are un pret atragator pentru dotarile pe care le ofera: 799 RON in oferta Cel.ro. Tableta ruleaza Android 4.0 IceCreamSandwich, este motorizata de un procesor Cortex A8 de 1.2GHz, procesor grafic Mali 400 4 Core, si un Gb memorie RAM. Display-ul are 8inch si o rezolutie HD de 1024 x 768 px.

[tab name=”Specificatii Producator”]

Procesor Frecventa procesor (GHz): 1.2 Ghz
Model Procesor: Cortex A8
GPU: MALI 400
Display Diagonala: 8
Tip display: Touchscreen Capacitiv
Tehnologie display: multitouch LCD
Rezolutie: 1024 x 768
HDD & RAM Capacitate Hard Disk: 8 GB
Memorie standard: 1GB
Tip memorie: DDR3
Multimedia Camera: Back Camera 2Mpx
Front Camera VGA
Card reader: Pana la 32 GB
Audio Support: MP3, WMA, WAV, APE, FLAC, OGG, AAC
Photo Support: BMP, JPG, TIF, PNG, GIF
Video Support: AVI(H.264, DivX, XviD), RM/RMVB, MKV, FLV, MPEG 1,2,4, 3GP, VMW, MP4, DAT, MOV
FullHD 1920X1080p (HDMI) / 2160p, QFHD(2160p, 3840×2160)
Comunicatii 3G: Nu
Wireless: Wi-Fi 802.1.1 b/g/n
Porturi: mini USB si adaptor OTG
3,5 mm Jack
HDMI
Alimentare Baterie: Li-Ion 4400mA
Autonomie de lucru (ore): pana la 120 ore
Navigare Internet pana la 5 ore
Altele Sistem de operare: Android
Versiune sistem de operare: 4.0
Dimensiuni (W x D x H mm): 211 x 165 x 11.29mm
Greutate (g): 499 g
Culoare: Negru sau Alb
Senzori: Accelerometru,G-sensor
Altele: Capac Spate Aluminiu
Jocuri Multi Sensor
Apeluri Skype

[/tab]

[tab name=”Design”]

Alldro 2 Speed HD are un design asemanator tabletor iPad(primele modele), este prima tableta de la Allview care are pe spate capac din aliaj metalic, cu o textura fina si placuta la atingere. Tableta are un design slim, aproximativ 9.9mm si 500g, ceea ce o face un pic ciudata este dimensiunea ecranului, adica 8 inch, majoritatea tabletelor din ziua de azi se incadreaza in standardele 7”, 9.4”, 10.1”.

Din punct de vedere al constructiei, tableta este mult mai bine inchegata, mai solida fata de alte modele oferite de Allview, insa are un display Glossy si pe mine m-au mai deranjat marginile “taioase” si partea lata ce inconjoara ecranul.

Tableta dispune de 5 butoane fizice, unul glisant, pozitionat in partea de sus, pentru blocarea/deblocare tabletei in modul portrait, in partea din dreapta cele 2 butoane de volum +/-, si cel de blocare/pornire tableta. In partea frontala jos gasim si al 5-lea buton, butonul de “Home”.

In partea de jos a tabletei se afla toate porturile si conexiunile, alaturi de butonul pentru Reset si microfon. Avem la dispozitie un port microUSB, unu microHDMI, si slot pentru card de memorie microSD. Tot aici gasim si jack-ul audio universal de 3.5mm si portul pentru alimentare.

Alldro 2 Speed HD dispune de 2 camere una pozitionata frontal, VGA, pentru video conferinte, si una pe spate, de 2 MP. Desi camera de pe sapte nu exceleaza in calitate, mai ales in interior si in conditii de iluminare slaba, consider ca este un inceput bun, fata de alte modele de pe piata, la un pret asemanator, care nu dispun deloc de o camera.

Camera principala:

Camera frontala:

 

Display-ul are rezolutie HD, 1024 x 768px, 8inch si aspect 4:3. Este luminos, reda culorile in nuante vii, si puternice. Singurul lucru care nu mi-a placut la acest display este ca faptul ca e prea lucios, iar in lumina puternica(afara) este foarte deranjant. Ecranul este de tip capacitiv, foarte responsiv, si raspunde fidel la cea mai mica atingere.

Tableta are conectivitate Wi-fi de mare viteza, bluetooth si de asemenea ii putem atasa un dongle USB pentru a beneficia de conectivitate 3G.

[/tab]

[tab name=”SO si Benchmark”]

Allview Alldro 2 Speed HD vine cu Android 4.0.3 IceCreamSandwich cu cateva adaugari aduse versiunii stoc, si anume logoul Allview pe ecranul de deblocare si cateva imagini. Sistemul se misca bine, rapid, si se blocheaza destul de greu.

Alaturi de aplicatiile ce vin odata cu Android 4, mai intalnim si cateva aplicatii propietar, TaskKiller, antivirusul BitDefender (versiunea Trial pentru 90zile), si un filemanager.

Am rulat cateva teste de benchmark pentru a va face o idee legat de performantele acestei tablete.

Quadrant Standard Edition Benchmark:

Antutu Benchmark:

Velamo benchmark:

[/tab]

[tab name=”Concluzii”]

Plus-uri si minus-uri:

  • [+] Design compact
  • [+] Android 4.0 IceCreamSandwich
  • [+] Pret atractiv
  • [-] Lipsa modul 3G
  • [-] Display lucios
  • [-] Margini late in jurul display-ului

[/tab]

[tab name=”Galerie”]

[nggallery id=78]

[/tab]

[end_tabset]

Add a Comment

Your email address will not be published.