Apple a lansat OS X 10.8 Mountain Lion

Apple a lansat azi Mountain Lion, versiunea 10.8 a OS X. Montain Lion este o actualizare importanta a sistemului de operare Apple si vine cu peste 200 de noi functii printre care si integrarea serviciilor iCloud, Facebook si Dictation.

Noul sistem de operare ofera elemente ale platformei mobile iOS pentru a face o trecere cat mai lina intre sistemul desktop si cel mobil. Aplicatii precum Notes, Reminders, Game Center, Notification Center, Share Sheets, sunt versiuni aproape identice ale aplicatiilor iOS. Totodata imbuntatiri sunt aduse si la sincronizarea iCloud si acum permite autentificarea cu un singur cont pentru Contacts, Mail, Calendar, Messages, FaceTime si Find My Mac.

OS X Mountain Lion este disponibil in 30 limbi printe care si limba romana. OS X 10.8 este compatibil cu sistemele iMac lansate in a 2a jumatate a lui 2007, MacBook lansate dupa 2009, MacBook Pro lansate in 2007 sau mai noi, si toate modele MacBook Air mai putin cele din prima generatie.

Utilizatorii de OS X Lion sau Snow Leopard pot descarca Mountain Lion din App Store pentru 19,99 USD. Descarcarea din App Store este singura modilate prin care puteti intra in posesia ultimei verisuni a sistemului de operare, se pare ca cei de la Apple au renuntat complet la mediile optice, si chiar si la stick-uri USB.

 

Add a Comment

Your email address will not be published.