Huawei Mate 20 – un nou flagship de senzatie

Sursă foto: CatMobile

Seria Mate de la Huawei a fost dintotdeauna impresionantă, venind cu tot felul de inovații și camere performante. Anul acesta, după ce a dat lovitura cu flagship-urile Huawei P20 și P20 Pro, gigantul producător chinez urmează să lanseze și noul Mate 20, cel mai probabil în luna octombrie. Dar întrebarea care se regăsește pe buzele tuturor pasionaților de tehnlogie este: „Cu ce va mai putea impresiona acest nou terminal?”

Conform zvonurile de până acum, se pare că Huawei Mate 20 nu va mai fi dotat cu procesorul HiSilicon Kirin 970, ci este foarte posibil să constituie primul telefon echipat cu noul HiSilicon Kirin 980. La capitolul RAM și stocare, terminalul va dispune așa cum ne-am aștepta de specificații de flagship și anume având o variantă de 6GB RAM cu 128 GB de stocare și o altă variantă de 8GB RAM cu 256/512 GB stocare. Dacă realitatea va fi aceasta, atunci cu siguranță noul Huawei Mate 20 va zbura prin aplicații, fără urmă de sacadări sau întârzieri și va putea rula cele mai noi și mai solicitante jocuri de pe piață.

Până acum se aude ca la capitolul display Mate 20 va avea un ecran AMOLED de 6.3″, în timp ce versiunea Pro este posibil să aibă un ecran OLED de nici mai mult nici mai puțin de 6.9”. Încă nu se știe sigur dacă vom mai avea notch sau mufă jack, dar cel mai probabil se va afla în curând.

Conform sursei coreene ETNews, Huawei urmează să „perforeze” ecranul de pe Mate 20, pentru a integra camera, nefiind nevoie în acest caz să mai pună un notch mare și, în același timp, este posibil să integreze difuzorul pentru apeluri și senzorii de pe partea frontală în marginea foarte subțire ce rămâne deasupra display-ului. Această implementare ar fi foarte utilă deoarece astfel telefonul ar putea beneficia de rezistență la apă și praf, lucru care în cazul modelelor ce au componente în mișcare este imposibil.

Sursă foto: Go4it

Despre camerele foto nu se știe încă mai nimic, însă cel mai probabil vor fi unele foarte bune, eventual marca Leica, așa cum ne-a obișnuit până acum Huawei. Compania a ridicat destul de mult standardele prin Huawei P20 Pro, așa că acum clienții așteaptă rezultate semnificative în materie de fotografii, cel puțin în cazul flagship-urilor produse de aceasta. Să nu uităm însă să menționăm că Huawei Mate 20 va continua trendul bateriilor masive, fiind foarte posibil dotat cu o baterie de 4200 mAh cu fast charging. În același timp, urmează să vină din cutie cu Android P, peste care Huawei va aplica noua interfață EMUI 9.0.

Nu în ultimul rând, despre partea de securitate nu se știu prea multe. Unii spun că vom vedea un senzor de amprentă integrat în ecran pe noul Mate 20, în timp ce alții susțin că terminalul va rămâne la senzorul clasic situat pe partea din spate. Ar fi un progres important să vedem senzorul pe ecran, însă din câte se aude această inovație nu este încă foarte stabilă și poate da erori. Să vedem, totuși, ce ne pregătesc cei de la Huawei. Poate au reușit să dezvolte această tehnologie și ne vor surprinde la lansarea lui Mate 20.

Acum că ați aflat cam toate informațiile divulgate până acum pe piață în legătură cu specificațiile și calitățile noului Huawei Mate 20, ce părere aveți despre el? Vă tentează? Credeți că gigantul producător chinez va da lovitura și cu acest model?

Add a Comment

Your email address will not be published.