Lansarea iPhone 5 pune pe jar toti pasionatii de gadgeturi din intreaga lume

Noul iPhone are ecran mai mare, procesor mai puternic, folosit si pe tabletele iPad, si o serie de aplicatii noi. Zvonurile despre caracteristicile noului telefon au fost suficiente pentru a-i determina pe fanii Apple sa stea zile intregi la coada pentru a fi primii posesori ai noului iPhone.

Evenimentul de lansare va avea loc, ca de fiecare dată, seara, la ora 8 – ora României. Cel mai probabil oficiul de gazdă îl va face şeful Apple, Tim Cook, cel care a preluat frâiele companiei după decesul lui Steve Jobs.

Inovaţie sau doar alt ambalaj pentru iPhone?

Unii specialişti în tehnologie susţin că Apple va reseta denumirea noului telefon pe care îl va lansa, ca şi în cazul tabletelor pe care le produce. Produsele din cea de-a treia generaţie nu s-au numit iPad 3, ci pur şisimplu iPad. Astfel, noul iPhone ar putea fi lansat fără niciun număr ataşat, potrivit presei internaţionale, care a făcut nenumărate speculaţii asupra numelui, dimensiunii şi caracteristicile noului smartphone.

Specialiştii prezic un ecran mai mare decât ediţiile precedente. Zvonurile indică un ecran de 4 inci cu un raport de aspect 16:9 – ideal pentru a viziona filme – comparativ cu ecranul actual, de 3.5 inci cu un raport 3:2.

De asemenea, va avea un design nou, grosime mai mică , un nou conector dock de 9 pini, în loc de 30 cât are dispozitivul actual, căşti cu design diferit, procesor identic cu cel de la iPad 2, nano sim, tehnologia 4G LTE, dar şi o cameră foto mai bună. Dacă pentru utilizatorul obişnuit de telefoane, aceste detalii tehnice nu spun mare lucru, ele au fost primite cu extaz de pasionaţii gadgeturilor.

Care va fi preţul de lansare

Analiştii din industrie prevăd că iPhone 5 va fi cel mai bine vândut smartphone din toate timpurile. De altfel, fiecare versiune nouă s-a vândut mai bine decât varianta precedentă, iar iPhone a fost cel mai bine vândut telefon mobil de la lansarea sa din 2007.
iPhone 5 va fi lansat la aceleaşi preţuri cu care a ajuns pe piaţă, în luna octombrie 2011, iPhone-ul 4S, potrivit presei internaţionale. În SUA, preţurile încep de la 199 de dolari, cu abonament, ceea ce înseamnă că noul telefon Apple va costa în România, la liber, aproximativ 3.000 de lei, ca şi predecesorul său.

Ce urmează pentru Apple?

Numai în SUA, Apple este aşteptată să furnize 66% din numărul total de smartphone-uri către AT&T, Verizon şi Sprint după lansarea iPhone 5, de la 45%, anul trecut, potrivit unui studiu Macquarie Securities.

Aceasta, în condiţiile în care un studiu al companiei de cercetare IT Yankee Group arată că, dintre cumpărătorii de telefoane inteligente, cei mai mulţi spun că preferă un iPhone în locul unui telefon cu Android. Este pentru prima dată în ultimii ani când Apple a surclasat Android în studiile grupului.
Deşi isteria iPhone 5 s-a extins către întreaga planetă, există şi voci care ne sfătuiesc să nu ne grăbim în achiziţionarea noului terminal de la Apple.

Motivul, scriu specialiştii revistei Forbes, este acela că iPhone 5 poate fi o dezamăgire şi există riscul să nu funcţioneze aşa cum trebuie. Autorii articolului amintesc de lansarea iPhone 4S, când au fost probleme cu antena de semnal.

Totodată, Forbes consideră că ar trebui luat în calcul şi preţul telefonului, deoarece pe piaţă există telefone la fel de bune sau chiar mai bune, precum Samsung SIII.

Add a Comment

Your email address will not be published.