Meizu 16 si 16 Plus – o lansare cu potential

Mâine compania chinezească Meizu va lansa noile modele de telefoane Meizu 16 și Meizu 16 Plus care par să zdrobească de-a dreptul competiția cu niște performanțe de invidiat. Până acum terminalele sale au fost dotate cu procesoare MediaTek, unele beneficiind chiar de procesoarele Exynos, marca Samsung, dar acum se pare că va miza pe clasicul și performantul hardware de la Qualcomm. Deci haideți să vedem cu ce ne vor încânta noile modele Meizu.

Meizu 16 se pare că va avea un display Super AMOLED de 6” FullHD+, cu aspect 16:9 și o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli, având un raport display/corp de 90.1%. Impresionant, nu-i așa? Iar modelul Plus ar trebui să aibă un raport display/corp de 92.9%. Să vedem totuși dacă realitatea va sta chiar așa.

La capitolul hardware, Meizu 17 va avea un procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 710, ce va rula alături de un Adreno 616 și va veni în variante de 4/6 GB RAM, cu stocare de 64 GB, respectiv 128 GB, fără posibilitate de extindere prin card microSD. Cu aceste specificații, se pare că terminalul a obținut în Geekbench 2403 puncte în testul Single Core și 9047 puncte în testul Multi-Core, în contextul în care Samsung Galaxy S9 are 3704 puncte în testul Single Core și 8761 puncte în testul Multi-Core. Conform acestor cifre, noile modele Meizu vor putea rula cu ușurință orice aplicație, fără pic de lag, iar la capitolul jocuri vor satisface și cei mai pretențioși utilizatori. Meizu 16 va avea și o baterie pe măsura nevoilor sale și ale clienților de 3750 mAh, cu mCharge 4.0 și alimentare la 24W, care cu siguranță va susține activitatea telefonului pe tot parcursul unei zile și poate chiar mai mult.

Trecând la partea de performanță foto, Meizu 16 o să fie dotat cu o cameră principală duală cu o lentilă de 12MP cu deschidere f/1.8, OIS pe 4 axe, dual-pixel PDAF și autofocus laser, precum și o altă lentilă de 20 MP, cu deschidere f/2.0, care se activează pentru modul portret. Modul camerei permite filmare 2160p cu 30 fps. Pe partea din față vom regăsi o cameră de 20 MP, cu deschidere f/2.0, ce filmează la rândul ei 1080p cu 30 fps. Cu siguranță, acest terminal nu ne va dezamăgi nici la capitolul camere foto, utilizatorii putând să surprindă cele mai interesante și atrăgătoare cadre din vacanță sau din viața de zi cu zi.

Din cutie Meizu 16 o să vină cu Android 8.0 Oreo, peste care vom regăsi interfața Flyme UI, va avea 4G, Wi-Fi ac, dual-band, A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, SBAS, QZSS și să nu uităm de scannerul de amprentă care o să fie integrat în display.

Având în vedere aceste specificații de vârf, să sperăm că Meizu va aduce noile modele și pe piețele țărilor membre UE, nu numai în Europa de Est (Rusia, Ucraina). Așadar, ce părere aveți despre Meizu 16 și 16 Plus?

Add a Comment

Your email address will not be published.