Review Asus G75VW cu procesor Intel Core i7-3610QM @2.3 GHz 16GB Memorie RAM si placa video nVidia GeForce GTX670M

Asus G75VW este un laptop perfect pentru gaming, are dotari de top, procesor quad-core Intel Core i7-3720QM din seria Ivy Bridge, placa video nVidia GeForce GTX 670M, 2 unitati de stocare, un SSD de 256GB si un HDD de 750GB, alaturi de 16GB RAM, si un pret pe masura. Calitatea materialelor folosite impresioneaza, laptopul este foarte bine inchegat, design special creat pentru Gaming, display mare, si o tastatura pe masura. Laptopurile din seria G75VW le puteti gasi si la Cel.ro la preturi atragatoare.

[tab name=”Specificatii Producator”]

Procesor Procesor: Intel Core i7 Ivy Bridge
Frecventa procesor (GHz): 2.3 / 3.3
Dimensiune Cache procesor (KB): 6MB
Tehnologie de fabricatie (microni): 22
Putere consumata (W): 45
CPU Socket: FCPGA988
HDD & RAM Capacitate HDD: 750
Tip HDD: HDD
Interfata HDD: SATA
Viteza de rotatie (rpm): 7200 RPM
Numar HDD: 2
256GB SSD
Memorie standard: 16384
Module Memorie Standard: 4 x 4GB
Tip RAM: DDR3 1600MHz
Memorie maxima suportata: 16GB
Sloturi memorie: 4
Display & Video Chipset video: nVidia GeForce GTX670M
Intel HD Graphics 4000
Memorie video ram: Dedicata 3072MB
Diagonala LCD 17.3
Tip display: Full HD LED mat
Rezolutie optima: 1920 x 1080
Reproducere culori (milioane): 16.7
Chipset: Intel HM77 Chipset
Comunicatii Wireless WLAN b/g/n
Bluetooth: Bluetooth 4.0
Retea: 10/100/1000
Modem: Nu
Porturi HDMI: 1
VGA: 1
Mini Display Port: 1
RJ45: 1
Microfon: 1
Audio-out: 1
DC-in: 1
USB 3.0: 4 x USB 3.0
Multimedia Unitati citire/scriere: SuperMulti DL DVD-RW
Audio: HD webcam+mic
Camera: Boxe Sonic Master
Card reader: Card Reader 3-1 (SD/MMC/MS)
Alimentare Baterie: 8 celule 5200 mAH Li-ion
Altele Sistem de operare: Fara sistem
Tastatura numerica: Da
Dimensiuni (W x D x H mm): 415x320x17.0-520mm
Greutate (Kg): 4.5kg
Caracteristici speciale: Tastatura NumPad chiclet iluminata
Tehnologie Nvidia Optimus
Altele: Adaptor 180W
Culoare: Negru

[/tab]

[tab name=”Review”]

Asus nu se da inalaturi cand vine vorba de designul laptopurilor din seria G, fiecare nou model aparut are un design diferit fata de cel anterior, regandit subtil si semnificativ fata de anteriorul, iar G75VW pare a fi regandit complet fata de predecesorul sau.

In mod normal un laptop de gaming este grosolan, butucanos si greu, acesta in schimb este foarte compact, pentru ceea ce ofera, in partea din fata G75VW are doar 46mm. Astfel Asus G75VW se compara cu Alienware M11X, fiind un pic mai gros ca acesta.

Desi sasiul este diferit, detaliile majore raman neschimbate comparat cu modelele anterioare. Designul negru mat si muchiile acestui laptop se aseamana cu cele ale avioanelor stealth. Racirea este una foarte eficienta pe aceste sistem, gurile mari de ventilatie se afla in spate si racesc foarte bine laptopul in timpul sedintelor prelungite de gaming. In exterior laptopul este imbracat intr-un plastic cauciucat, lasa o senzatie placuta la atingere si nu raman amprente. Doar zona ce inconjoara tastatura si grila boxelor sunt din aluminiu.

 

Pentru ca este un laptop de 17,3”, G75VW are loc destul pentru o tastatura completa, de dimensiuni normale, iluminata. Tastele directionale, desi nu sunt prea folosite in jocuri, sunt aerisite si bine amplasata, se obesrva clar o atenentie marita si de bun gust la detalii.

 

Tastele sunt moi, se apasa usor, iar senzatia cand tastezi este una normala, nu am intampinat probleme cand a fost vorba de redactat documente, mai ales datorita tastaturii de dimensiuni mari.

Touchpadul este mare, are o textura diferita fata de imprejurimi, ceea ce il face usor de folosit chiar si cu lumina stinsa, iar butoanele sunt mari si moi, usor de apasat.

Asus G75VW are conectivitate Bluetooth v4.0, Wireless b/g/n, 4 porturi USB 3.0, card reader, si o multime de conexiuni video: HDMI, VGA, miniDisplayPort.

Spre deosebire de alte laptopuri de gaming G75VW nu are un display lucios, ci unul mat, ce ofera unghiuri largi de vizibilitate, culori vii si luminoase, chiar si in lumina puternica. Display-ul este unul 3D, in pachet sunt inclusi si ochelarii 3D de la nVidia. Calitatea imaginilor redate in format 3D este buna, iar in jocuri de ultima generatie experienta 3D oferita este impecabila.

 

Calitatea sunetului este de asemenea excelenta, desi este mai subtire decat G74, Asus G75VW are loc suficient pentru un sistem audio puternic si de calitate. Sunetul probabil nu o sa fie atat de tare pe cat te astepti, insa este foarte clar, iar basul este puternic, uneori se simte cum laptopul vibreaza pe masa.

Sistemul de racire masiv, si gurile mari de ventilatie, dau impresia unui sistem zgomotos, dar eficient. Se pare ca este eficient intradevar, insa si foarte silentios, in conditii normale de utilizare ventilatoarele nu se aud deloc, sunetul produs de acestea este aproape inexistent. In timpul jocurilor sau in timpul testelor de benchmark(care ar fi supraincalzit lejer un laptop normal) ventilatoarele pornesc instant si racesc bine insa silentios.

La capitolul portabilitate, un laptop de gaming nu este cel mai recomandat, are 4,5Kg si dimensiuni destul de mari. Daca vreti sa mergeti la un prieten sa testati ultimele jocuri va recomand sa nu il carati in spate in ghiozdan, doar daca prietenul sta peste strada. Nici autonomia bateriei nu este prea buna, aproximativ 2.5 ore de folosire, lucru dezamagitor, insa trebuie sa luam in calcul si faptul ca acest laptop nu este tocmai portabil, autonomia bateriei poate fi neglijata.

[/tab]

[tab name=”Performante”]

Windows Experience Index: 7.4/7.9

Boot Time: 23.4 sec

Revenirea din modul Hibernate: 22.2 sec

GPU: nVidia GeForce GTX670M @3GB VRAM

CPU: i7-3610QM @2.3 GHz

[nggallery id=74]

HDD: 750GB @7200RPM

[nggallery id=76]

SSD: 256GB

Viteza medie Citire: 332.7MB/s

[nggallery id=75]

 Scor 3DMark 11: 3026 

 

[/tab]

[tab name=”Concluzie”]

Considerand toate aspectele ASUS G75VW este un laptop solid cu materiale de calitate superioara, si cu design atragator, un laptop de gaming performant pe care se pot rula jocuri de ultima generatie la rezolutia nativa(1920 x 1080p), cu un display de 17″ Full HD mat. In acelasi timp este un laptop mare si greu, cu o baterie sub medie ce nu ofera portabilitate.

Plusuri si minusuri:

  • [+] Performante ridicate
  • [+] Display FullHD 3D mat
  • [+] Tastatura iluminata si TouchPad
  • [+] Materiale solide si de calitate
  • [-] baterie slaba
  • [-] gabarit mare

[/tab]

[tab name=”Galerie”]

[nggallery id=77]

[/tab]

[end_tabset]

Puteti gasi si in oferta Cel.r0 gama ASUS G75VW.

Add a Comment

Your email address will not be published.