Review Motorola Razr XT910

Acum cateva zile am avut onoarea de a ma “juca” cu Motorola Razr XT910, telefonul de top al celor de la Motorola. Ca si specificatii tehnice o sa amintesc de procesorul dualCore tactat la 1.2 GHz, 1Gb memorie RAM, 16Gb memorie interna expandabila printr-un card microSD si o camera foto video cu rezolutie de 8MP si inregistrare video FullHD la 30fps.

Terminalul ruleaza sistemul de operare de la Google, Andriod Gingerbread iteratia 2.3.5, si cu siguranta in decursul acestui an va primi si un update la Ice Cream Sandwich ultima versiune de Android. Peste Firmware-ul stock de la Android este pusa interfata Motoblur, optimizata pentru acest model.

Motorola Razr xt910 se gaseste si in oferta CEL.ro la un pret atractiv.

La partea de design pot sa spun ca telefonul arata foarte bine, este subtire (7.1 mm grosime), solid, iar spatele usor cauciucat ofera aderenta ridicata, si o senzatie placuta la atingere. Ecranul generos de tip touchscreen capacitiv cu diagonala de  4.3, este protejat de gorilla Glass, iar dedesubt avem un display de tipul Super AMOLED, si rezolutie 540 x 960 px. Dispozitivul suporta cartela de tipul microSIM, si card microSD pana la 32Gb. Pe laterale avem butoanele de volum si cel de deblocare, in partea de sus  sunt dispuse portul microHDMI, microUSB si portul audio de 3.5 mm, iar pe spate camera cu senzor de 8 MP, flash LED si difuzor.

[nggallery id=46]

Calitatea camerei este una decenta, in lumina naurala pozele ies clare pixelate, fara zgomot de fundal. Functia de touch focus isi face iarasi treaba foarte bine, iar modul AUTO detecteaza conditiile optime pentru captura. In spatii inchise(camera) cu iluminare slaba, apare foarte putin zgomot, insa pot spune ca pentru un telefon (care este folosit pentru capturi ocazionale si spontane, nu pentru fotografii profesionale) camera este de inalta calitate. Noaptea pozele sunt de calitate in cazuri ideale: in raza de actiune a blitului, si fara cadre in miscare. Clipurile video au calitate mare, stabilizatorul de imagine isi face treaba, zgomot de imagine apare cand folosim zoom-ul, sau in conditii slabe de iluminare. Per total camera foto video are o calitate inalta raportat la alte dispozitive mobile din aceeasi categorie. Pentru a va face o idee cat mai buna asupra calitatii cameri foto am sa atasez cateva poze realizate recent.

[nggallery id=47]

Difuzorul de pe spate se aude tare si clar, insa daca lasam telefonul pe o suprafata plana(masa de exemplu) difuzorul este obturat, si abia se aude.

Despre sistemul de operare si performantele acestui telefon voi vorbi in continuare.

Procesorul dualCore de 1.2GHz si memoria de 1Gb RAM sunt suficiente pentru a asigura o functionare fluenta si rapida a sistemului de operare, si cam a tuturor aplicatiilor compatibile. In perioada cat am avut timp sa umblu pe el nu am reusit sa il blochez. Cateva teste de benchmark si compararea rezultatelor cu alte dispozitive o voi lasa pentru final.

Motorola Razr vine cu o serie de aplicatii si widget-uri preinstalate am facut cateva printscreen-uri pentru a va face o idee.

[nggallery id=49]

[nggallery id=50]

[nggallery id=51]

Si acum sa vedem si rezultatele testelor de benchmark:

In Antutu Benchmark v2.5.1 Motorola Razr Xt910 a abtinut 5839 puncte si se situeaza astfel mai sus decat Galaxy S, Nexus S, HTC Evo 3D sau LG optimus 2X, si este depasit cu putin de rivali precum Galaxy S II, Galaxy Nexus sau Galaxy Note.

[nggallery id=52]

In Quadrant standard edition Motorola Razr a obtinut 2288 puncte. Rezultatele obtinute aici nu reflecta foarte bine performantele acestui telefon,  indica faptul ca acest model este mai bun decat orice alt model de telefon cu procesor single core.

Rezultat Neocore:

Despre autonomia bateriei pot spune ca este buna, acest fapt se datoreaza si bateriei incorporate de  1780 mAh. Folosit normal, 3-4 ore convorbire telefonica, aproximativ 2 ore web browsing, si 2-3 ore ascultat muzica, pe zi, autonomia a fost de aproximativ 2 zile, ceea ce este un lucru satisfacator  in opinia mea, la un dispozitiv cu ecran  de 4.3″ (mare consumator de energie) si cu o memorie RAM de 1Gb.

In momentul scrierii acestui articol Motorola XT910 Razr costa 2229 Ron la CEL.ro

Add a Comment

Your email address will not be published.