Mozilla OS, pentru terminale mobile

Creatorii Firefox sau Thunderbird, Mozilla, sunt pe cale sa intre pe piata telefoanelor mobile cu un nou sistem de operare. Sistemul de operare are la baza Linux si motorul de randare Gecko, si va contine tot ce aveti nevoie pentru o platforma moderna. Boot to Gecko (B2G) nu are o platforma noua pentru dezvoltarea aplicatiilor, ci sunt folosite aplicatiile Web.

Cei de la Mozilla sustin ca noul sistem de operare va fi mai rapid si mai suplu decat orice alt sistem de operare, dedicat terminalelor mobile, din ziua de azi, si ca ca va fi mai deschis decat Android.

Boot to Gecko intra pe o piata dura, cu multe alte sisteme de operare (ex: Android, Windows Phone, iOS, Blackberry s.a.), multe cu o finantare solida in spate, asa ca va trebui sa fie cat mai deschis publicului larg, sa ofere facilitati atat dezvoltatorilor cat si utilizatorilor.

Sistemul de operare o sa apara pe terminalele mobile in 2013, in America de Sud, insa cei de la Mozilla Foundation au inceput sa ofere sursele pentru compilarea B2G beta. Mai jos sunt cateva imagini din Mozilla OS.

[nggallery id=65]

Sursa: TechWeek

Add a Comment

Your email address will not be published.