Totul despre noul Android P

Sursă foto: AndroidGuys.com

Noul Android 9 P a ieșit oficial pe piață, Google lansând update-ul pentru telefoanele Pixel pe 6 august. Această nouă versiune de Android a fost una foarte așteptată deoarece încă de la apariția versiunii beta, am putut observa câteva funcții foarte interesante. Dar haideți să explorăm împreună Android P.

O adiție a noului Android P este Dashboard-ul care ajută la gestionarea timpului petrecut pe device și la îmbunătățirea activității digitale. Astfel, utilizatorii vor fi informați în legătură cu numărul de notificări primite, timpul petrecut utilizând anumite aplicații, de câte ori a fost deschis telefonul. Tot cu ajutorul acestui feature vei putea reduce utilizarea excesivă și-ți va permite orientarea spre activități mai importante și mai productive. În același timp, cu funcția Slush, veți putea pune terminalul în modul „do not disturb”, prin întoarcearea telefonului cu fața în jos, oprind astfel sunetul de apel, vibrațiile și notificările luminoase. Iar pentru utilizatorii care mai uită că trebuie să pună punct zilei și să se odihnească, cei de la Google au implementat Wind Down, care permite folosirea funcției Night Light, ce face gradual display-ul monocrom.

Sursă foto: PhoneArena.com

În cazul multor telefoane de pe piață o problemă extraordinar de enervantă pentru utilizatori este durata de viață a bateriei. Aplicațiile consumă din ce în ce mai multe resurse împreună cu display-urile de calitate, iar dacă mai vrei să faci și câteva poze, nu trebuie să uiți bateria externă pe acasă. Pentru a încerca să ofere o soluție acestei probleme, noul Andorid Pie aduce un alt feature interesant, Adaptive Battery. Acesta permite ca telefonul să învețe în timp din modul de folosire al utilizatorului și să identifice aplicațiile pe care acesta urmează să le utilizeze în următoarele ore și pe cele pe care le va folosi spre finalul zilei. Astfel, terminalul va putea să se adapteze tiparului unic al utilizatorului, iar acest lucru se va reflecta într-o reducere cu 30 % a consumului bateriei.

Pe lângă aceste funcții de optimizare a activității pe mobil, Google implementează odată cu Android P o nouă interfață bazată pe gesturi. Butonul de home va fi înlocuit cu un element sub formă de Tic-Tac, iar butonul pentru aplicații recente va dispărea complet. Pentru a vedea aceste aplicații va trebui să trageți în sus de la baza ecranului. Dacă faceți acest lucru încă o dată vă va apărea sertarul cu aplicații. Revenind la butonul home, un scurt slide vă va deschide automat ultima aplicație.

Sursă foto: PhoneArena.com

În același timp, Android Pie mai aduce un design schimbat pentru Quick Settings, un meniu de setări cu iconițe mai colorate și va susține telefoanele cu notch, permițând adaptarea software-ului în jurul acestuia. Totodată, va schimba interfața pentru panelul de volum și va face realizarea de screenshot-uri mult mai ușoară, prin simpla apăsare a butonului de power.

Așadar, acestea sunt doar câteva dintre surprinzele pregătite de Google pentru Android 9 Pie. Să vedem în cât timp va fi implementată noua versiune pe telefoanele de pe piață și care va fi feedback-ul din partea utilizatorilor.

Add a Comment

Your email address will not be published.