Valea lui Stan – un traseu aventuros filmat cu drona DJI Mavic Air + camera GoPro 5

Dacă v-ați plictisit în casă sau nu știți cum să vă petreceți weekend-ul, noi vă sărim în ajutor. Propunerea noastră este să mergeți să vedeți Valea lui Stan și Cascada Călugărița, un traseu plin de adrenalină pe care îl puteți parcurge în doar o zi. Deci dacă plecați de dimineață, puteți avea parte de o aventură provocatoare și să vă întoarceți pe seară înapoi în București.

Pentru a ajunge aici trebuie să vă îndreptați spre Transfăgărășan, iar înainte să ajungeți la barajul Vidraru veți vedea o troiță pe care scrie „Zonă fraventată de urși”. Dacă aceasta nu v-a băgat frica în oase, priviți alături și veți observa că de acolo începe traseul. Panoul spune că traseul se parcurge în aproximativ 4,5 ore, dar în funcție de ritmul vostru poate fi și mai puțin de atât, iar marcajul său este reprezentat printr-un punct roșu într-un cerc alb. Dificultatea este una medie și trebuie să știți că implică urcarea de scări, mers pe lanțuri și scurte porțiuni de cățărat bolovani. Din această cauză, vă recomandăm să folosiți încălțăminte potrivită, bocanci sau adidași montani.

Pe traseu veți putea vedea la tot pasul numeroase cascade, demne de fotografiat, chiar și un mic canion, iar la final veți ajunge într-o poiană întinsă, poiana Călugărița. Din acest punct coborârea se face pe poteci marcate până se ajunge la drumul forestier.

Pentru cei mai aventuroși dintre voi traseul o să vă pară distractiv și provocator. Cu siguranță nu vă veți plictisi și veți surprinde câteva poze de invidiat.

Add a Comment

Your email address will not be published.