Apple obtine interzicerea vanzarii tabletei Galaxy Tab 10.1 in Europa

Lansata in urma cu putin timp si deja cea mai bine vanduta tableta de la iPad 2 incoace, Samsung Galaxy Tab 10.1 trebuie acum retrasa de la vanzare, iar Samsung va trebui sa inceteze campania de promovare a acesteia.

 

Decizia a fost luata de Tribunalul din Dusseldorf, Germania, care a dat curs cererii Apple de a inceta vanzarea si promovarea tabletei de la Samsung in toata Uniunea Europeana, mai putin Olanda. Judecatorul a dat dreptate producatorului american ce sustinea ca Galaxy Tab 10.1 incalca drepturile de proprietate intelectuala si copiaza elemente de la Apple iPad 2. Desi Samsung poate face apel la decizie, aceasta va ramane in vigoare in tot acest timp.

Tableta Galaxy Tab 10.1 este cea mai noua tableta de la Samsung, venind cu multe imbunatatiri fata de varianta originala Galaxy Tab. Se pare ca trecerea la specificatii tehnice foarte apropiate de cele ale lui iPad 2 (procesor Cortex A9 Dual Core de 1GHz, display cu diagonala de 10.1 inch, dimensiunile putin mai reduse cat si interfata grafica) au dus la chemarea in instanta de catre Apple.

Nu este primul proces castigat de Apple impotriva lui Samsung, in urma cu o saptamana in Australia a fost amanata pe termen nedeterminat lansarea Galaxy Tab 10.1.

La noi in oferta tableta inca se gaseste aici, asa ca daca vreti o tableta noua si “interzisa” nu ramane decat sa o comandati.

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published.