tiberiu pop pentru ziarul bursa

1. Cum apreciati activitatea CEL.RO anul acesta, comparativ cu anii precedenţi?

Cresterea de 45% de pana acum nu poate insemna decat ca pana acum a fost un an bun iar cu lansarea sectiunii de asigurari RCA cat si a marketplace-ului probabil va fi cel mai bun an CEL.ro de pana acum.

2. Sunteţi mulţumit de activitatea CEL.RO in cei 12 ani de viata? Care sunt punctele tari ale firmei? Dar cele slabe?

Nu cred ca exista antreprenor care sa nu fi comis o multime de greseli pe care sa nu le regrete. Este si normal in conditiile in care nu am condus o alta firma inainte si nici nu am fost angajat vreaodata. Probabil cel mai important atu al nostru este echipa si modul de organizare intern plat fara prea multi manageri si directori pe care incercam sa il pastram. Momentan singurul factor care ne impiedica sa ne triplam cifra de afaceri este lipsa de capital.

3. Ce cifră de afaceri preconizati pentru acest an?

Speram la o crestere de minim 45% fata de 2015 undeva la 253 de milioane lei.

4. Ati crescut pretul produselor in ultimul an?

Preturile se ajusteaza zilnic in funcite de preturile furnizorilor cat si de cursul valutar. Un cablu usb costa acum cat costa si anul trecut. Majoritatea produselor care erau anul trecut in vanzare nu se mai regasesc in prezent pe site datorita vitezei foarte mari cu care produse it&c ajung sa fie depasite moral. Deci e destul de greu de spus daca au crescut sau nu fata de acum 1 an.

5.  Intentionati sa achizitionati alti retaileri mai mici?

Am primit diverse propuneri de preluare a unor afaceri ceva mai mici dar din pacate efortul de integrare relativ la cifra de afaceri pe care o aveau si la avantajele competitionale nu au justificat astfel de preluari. Cosideram ca nu mai avem ce cumpara in momentul acesta in piata.

6.  Care sunt principalele caracteristici ale clientului CEL?

Barbat intre 25-45 de ani foarte econom.

7.  Care a fost cel mai vandut produs anul trecut?

Topul vanzarilor este afectat de produselele aflate in promo in brack friday cand se vand multe bucati doar din cateva repere unde preturile sunt foarte mici .  SSD Kingston V300 120GB SATA3 7mm si Router Wireless TP-Link TL-WR841N s-au vandut in cateva mii de bucati in 2015.

8. Cum vă diferenţiaţi faţă de concurenţă?

Online ul este o afacere foarte competitiva unde este foarte greu sa te diferentiezi pentru ca orice idee noua ai avea poate fi copiata imediat de concurenta.  In principal ne straduim sa oferim un pret mai mic, acesta fiind motivul pentru care majoritatea cumpara online cat si produse care nu se regasesc in oferta celorlalti.

9. Vindeţi produse şi în străinătate?

Momentan nu, dar luam in calcul si acest lucru atunci cand firma va fi prealuata de un investitor.

10. Cati salariati aveti?

In jur de 150 si credem ca vom ajunge la 200 pana la sfarsitul lui 2016.

11. Ce ne puteti spune despre relatia pe care o aveti cu sectorul bancar?

CEL.ro nu a apelat pentru dezvoltare la credite sau alte metode de finantare tocmai de aceea momentan suntem clientul ideal pentru orice banca.

12. La ce valoare se ridică pietei de retail online IT&C şi ce cota are CEL din ea?

Este greu de apreciat datorita faptului ca vanzarile raportate atat de emag si altex cuprind atat activitate de distributie cat si segmentul corporate sau vanzarile offline care nu au nici o legatura cu online-ul si care reprezinta peste 50% din in cazul emag si 80% in cazul altex. De asemena cifrele de afaceri raportate cuprind toate categoriile de produse nu doar it&c

13. Este comertul online o afacere profitabila?

Pentru noi momentan nu pentru ca activam pe o piata unde concurenta are la dispozitie resurse nelimitate in comparatie cu noi si trebuie sa investim tot profitul pentru a ramane in piata.

14. Cum apreciati fiscalitatea din domeniu?

Comertul online nu este taxat diferit fata de alte sectoare de activitate. Ca si ceilati antreprenori consideram ca impozitele pe salarii sunt foarte mari si nici angajatul si nici noi nu vedem nici un beneficiu de pe urma lor intr o infrastructura mai buna sau un sistem de sanatate functional.

16. Cate persoane vizitează zilnic CEL.RO?

Aproape 150.000 de oameni.

17. Aveti in vedere să vindeti o parte din firmă?

Da, cautam o finantare de cel putin 10 mil de euro pentru a putea ajunge la nivelul vanzarilor emag.

18. V-aţi gandit la finantarea prin bursă?

Din pacate finantarea prin bursa nu este o optiune pentru noi tinta noastra fiind sa ne extindem si nu sa facem profit.

Add a Comment

Your email address will not be published.