Transfagarasanul si Cetatea Poenari – imagini de vis surprinse cu drona Mavic Air

Pentru iubitorii de istorie și nu numai o călătorie printre ruinele vechilor cetăți românești induce senzația unei întoarceri în timp, pe vremea vechilor domnitori. Cetatea Poenari ar trebui să reprezinte pentru toți un obiectiv important de vizitat, fiind cunoscută ca Cetatea lui Vlad Țepeș deoarece a constituit reședința secundară a acestuia.

Până nu demult, Cetatea Poenari, importanta fortăreață împotriva otomanilor din perioada secolului al XV-lea, a fost închisă ca urmare a unui incediu de vegetație produs în luna mai, dar și ca urmare a semnalării prezenței unor urși. Totuși, începând cu 30 iulie se redeschide, însă vizitele se vor efectua doar în grupuri însoțite de jandarmi de două ori pe zi. Trebuie să știți că pentru a ajunge sus la cetate trebuie să urcați 1480 de trepte prin pădure, drum ce durează aproximativ 20-30 de minute. Dar odată ce veți ajunge vă vor întâmpina câteva dintre obiectele de tortură îndrăgite de Vlad Țepeș: o ghilotină, o spânzurătoare și bineînțeles doi turci trași în țeapă.

Cetatea este amplasată strategic, la 2 km de satul Căpățâneni, pe un vârf stâncos înconjurat de pante abrupte și de apa Argeșului din 3 părți. Astfel, putem concluziona că fortăreața este aproape impenetrabilă deoarece singurul mod de a ajunge la ea este trecerea unei șei înguste care leagă stânca cetății de muntele învecinat.

Cetatea Poenari are o formă alungită, cu 5 turnuri, 4 rotunde și unul în formă de prismă, care oferă o perspectivă unică asupra Văii Argeșului. Zidurile s-au păstrat bine și au o grosime de 2-3 m, facând abstracție de peretele nordic care s-a prăbușit în urma unui cutremur în 1915.

Pentru a ajunge la acest minunat obiectiv turistic, trebuie să străbateți unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume: Transfăgărășanul, ce prezintă peisaje ce-ți taie respirația, ideale pentru a surprinde în imagini amintiri unice. Venind dinspre Curtea de Argeș, după 27 km și cu 4 km înainte de Barajul Vidraru, puteți să vă opriți să admirați cetatea.

Cetatea Poenari și Transfăgărășanul au fost filmate cu drona Mavic Air.

Add a Comment

Your email address will not be published.