Am testat laptopul Asus U30JC-QX219D cu Procesor Intel P6100 3GB RAM si placa video nVidia GeForce 310M

Specificatii Asus U30JC-QX219D

– Intel Pentium P6100 @ 2.00GHz
– 3GB DDR3 @600mhz (produs de Hyundai)
– MB Asus socket 989
– Rezolutie ecran: 1366×768
– HDD WD Scorpio @ 5400rpm cu 8MB cache 500GB (WD5000BEVT-80ART0) – sata
– DVD-RAM Matshita UJ890AS
– GPU nvidia GeForce 310M cu vram de 512mb
– WLAN 802.11n
– Fara Sistem de Operare

Pachetul vine cu 2 carti (din care 1 manual) si o carpa de sters LCD-uri + incarcator

Dispunerea porturilor:

– in partea dreapta: alimentarea, portul LAN, 1x USB2.0, DVD-RAM

– in partea stanga: VGA, HDMI, 2xUSB2.0, microfon, casti

– pe partea frontala: boxele, buton de activare Wi-Fi, cititor de carduri, indicatorii pentru acumulator, activitate hdd etc.

Din acest punct de vedere, lucrurile sunt destul de ingramadite in special pe partea stanga unde se mai afla si evacuarea pentru aerului cald de la procesor. In plus, indicatorii led pentru acumulator si hdd nu sunt vizibili in mod natural. Cat despre cititorul de carduri, daca nu ne-am fi uitat cu atentie nu am fi stiut ca se afla acolo.

Laptopul cantareste aproximativ 2 kg dar din cauza dimensiunii ecranului de 13.3″ da senzatia ca ar fi mai greu.

Per total insa carcasa este de o calitate foarte buna la acest pret, dovada si faptul ca exista modele mai noi ce incorporeaza componente mai performante pentru segmentul multimedia si chiar gaming.

Ecranul este de calitate buna, in special cand vorbim despre luminozitate dar dimensiunea si rezolutia nu-l recomanda pentru lucrul cu fisiere cu multe informatii ingramadite.

Daca performanta in jocuri nu este spectaculoasa, pe partea de multimedia laptopul se descurca excelent. Combinatia dintre procesor si placa video este suficient de puternica pentru a vizualiza un film pe youtube FullHD fara ca imaginea sa ramana in urma si fara sa simtim ca laptopul se afla la limita. Am putut rula si sari de la o secventa la alta fara probleme si fara optimizari speciale. Este potrivit si pentru editari foto, procesorul reusind sa faca fata si nu a dat niciodata impresia ca ramane in urma.

Tastatura este de o calitate buna, fiind de tip chiclet. Webcam-ul este standard, fiind insa mai mult decat suficient pentru conversatii pe Skype. Touchpad-ul este construit din plastic si este destul de precis, Dimensiunile acestuia fiind acceptabile; in acelasi timp are suport multi-touch, suportand functii precum ‘pinch to zoom’ sau scrolling cu doua degete. Nu am folosit insa aceste functionalitati prea des, intrucat nu s-au dovedit a fi suficient de responsive sau fluente pentru a renunta la metodele ‘clasice’.

Elemente pozitive:

+Acumulatorul de 8 celule

+Partea superioara construita din aluminiu

+Ecran LED backlit

Elemente negative:

-Procesorul de generatie mai veche

-Un pic mai greu decat majoritatea notebook-urilor din aceasta categorie

Concluzie

Acumulatorul cu 8 celule promite o autonomie destul de mare pentru a viziona 2 filme mergand cu trenul si sa mai ramane baterie pentru a naviga pe internet. Luand in considerare optiunile ce tin de conectivitate si sistemul nvidia optimus (care foloseste placa nvidia numai in cazul unei aplicatii mai pretentioase, in restul timpului fiind folosita placa video integrata de la Intel) putem incadra laptopul Asus U30JC-QX219D la categoria laptop multimedia fara pretentii in aplicatiile 3D. In momentul scrierii acestui review, laptop-ul are un pret de 1999 RON si poate fi cumparat de aici.

Add a Comment

Your email address will not be published.