Noul Nokia X6 aka Nokia 6.1 Plus – acum si pe piata globala

Nokia X6 a fost lansat acum două luni în China, dar va intra la sfârșitul acestei luni pe piața globală sub denumirea de Nokia 6.1 Plus. Acest nou terminal lansat se dorește să fie un upgrade de la Nokia X5, urmând să beneficieze ca predecesorul său de un ecran cu notch. Dar cu ce vine oare în plus?

Nokia 6.1 Plus are un display de 5.8″ FullHD+, cu aspect 19:9 și rezoluție de 1080 x 2280, beneficiind de 2.5D Corning Gorilla Glass 3. Cu siguranță va reda imaginile, clipurile video și jocurile la o calitate înaltă, ce va face plăcere ochiului.

La capitolul hardware, Nokia X6 beneficiază de un procesor Snapdragon 636 SoC și vine în două variante, un model de 4GB RAM și unul de 6GB RAM, iar la capitolul stocare avem 64GB, memorie ce poate fi extinsă până la 400GB cu ajutorul unui card microSD. O să ruleze aplicații, chiar și jocuri actuale destul de ușor, fără lag, însă nu putem spune că este un telefon dedicat gamerilor. Totul este susținut de o baterie de 3060 mAh, cu Qualcomm Quick Charge 3.0.

Noul terminal Nokia are o cameră principală duală, cu un senzor de 16MP, cu deschidere f/2.0 și unul secundar de 5MP cu deschidere f/2.4 pentru generarea efectului de bokeh și detalii. Pe partea din față vom regasi o cameră de 16MP cu deschidere f/2.0. Pentru a surprinde la cea mai înaltă calitate toate momentele importante din viața utilizatorilor, Nokia a introdus tehnologie AI pentru camerele foto, menită să ajute la crearea efectului bokeh, să sporescă senzația de adâncime și contrastul culorilor în cadrul imaginilor.

Dar să nu uităm de software. Se pare că Nokia X6 face parte din proiectul Google Android One și va veni din cutie cu Android 8.1 Oreo. Totodată, va avea Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac dual-band, Bluetooth 5.0 Low Energy, GPS cu A-GPS, GLONASS, BeiDou, port USB 2.0 Type-C, suport USB OTG și 4G VoLTE.

Cum vi se pare noul Nokia X6 aka Nokia 6.1 Plus? Credeți că Nokia a revenit puternic pe piața telefoanelor după lunga absență?

Add a Comment

Your email address will not be published.