Nvidia spune că „informațiile sale private” sunt făcute publice de hackeri

Nvidiei îi va lua ceva timp pentru a analiza pe deplin impactul atacului cibernetic masiv pe care l-a suferit în weekend. Hackerii au scăpat cu aproximativ 1 TB de date sensibile și, în mod îngrijorător pentru Nvidia, scurgerile de informații pot continua dacă nu sunt îndeplinite cererile de răscumpărare ale grupului.

Cea mai recentă scurgere de informații vine prin intermediul unui utilizator anonim care a trimis TechPowerUp o captură de ecran a ceea ce pare a fi un depozit de fișiere legate de DLSS 2.2. Scurgerea include diverse fișiere C++, active și chiar un ghid de programare care vizează dezvoltatorii să integreze DLSS în jocurile lor.

Scurgerea de informații este o lovitură majoră pentru Nvidia, deoarece DLSS este o tehnologie proprie și, evident, avansată. Tehnologia FidelityFX Super Resolution de la AMD funcționează diferit și nu îl împiedică pe AMD să studieze cu atenție aceste documente în speranța de a afla secretele Nvidia. Implementarea oricăruia dintre acestea este însă o chestiune diferită, din punct de vedere legal.

După ce Nvidia a confirmat că cercetează acest incident, au existat speculații că ar fi fost implicat un ransomware și că atacul ar putea fi legat de conflictul dintre Rusia și Ucraina. Cu toate acestea, Nvidia spune că nu există dovezi și că niciunul dintre aceste lucruri nu este adevărat.

Add a Comment

Your email address will not be published.