Noul ecran OLED pliabil marca Samsung

Tehnologiile impresionante pe care le admirăm cu toții în filmele SF par să fie din ce în ce mai aproape de realitate. Una dintre cele mai așteptate inovații în materie de telefoane mobile este telefonul pliabil, iar firma sud-coreeană Samsung se pare că vrea să ne pregătească o adevărată surpriză anul acesta sau cel târziu la începutul anului viitor.

Conform Reuters, Samsung a primit certificarea pentru un ecran OLED flexibil și indestructibil în SUA. Acesta ar fi protejat de un strat de plastic, în loc de sticlă pentru a-i crește gradul de flexibilitate și de rezistență la șocuri. În același timp, se pare că acest ecran are o transparență ridicată, apropiată de cea a sticlei, permițându-i astfel să fie montat pe telefoane mobile. În urma testelor conduse de Underwriters Laboratories Inc, o firmă americană din domeniul securității și sănătății din SUA, ecranul a rezistat la 26 de căzături de la o înălțime de 1.2 m. Acesta a continuat să funcționeze normal și nu a prezentat lovituri pe partea din față, laturi sau margini.

Pe lângă noul ecran flexibil, cei de la Samsung par să facă progrese în materie de telefoane pliabile prin crearea unei baterii curbate, care ar fi destinată noului Samsung Galaxy X, cu o capacitate probabilă de până la 6000 mAh.

Așadar, o singură întrebare rămâne în mințile tuturor: „Va fii Samsung Galaxy X primul telefon cu ecran pliabil?”. Voi ce credeți? Vor reuși sud-coreenii de la Samsung să revoluționeze din nou piața de telefoane mobile?

Add a Comment

Your email address will not be published.