Am testat laptopul Acer Aspire AS5755G cu procesor Intel i5 2430M, 4Gb RAM, si placa video nVidia GT540M

Acer Aspire AS5755G vine echipat cu procesorul i5-2410M la frecventa de 2.4 GHz, care poate urca pana la 3 GHz datoria functiei Turbo Boost, o placa video nVidia Optimus GeForce GT540M cu 2Gb-DDR3. Memorie de 4 Gb DDR3 la frecventa de 1333 Hz, si un spatiu de stocare de 750Gb. Laptopul este atragator, are diagonala de 15,6″, tastatura numerica si finisaje glossy. Laptopul are un raport calitate/pret/performante bun si poate fi gasit in oferta Cel.ro

[tab name=”Specificatii Producator”]
Caracteristicile Producaturului sunt urmatoarele:

Procesor:Intel Core i5, 2,40 GHz, 3Mb Cache

Memorie: 4Gb DDR3, 1333MHz

Placa video: nVidia Optimus GeForce GT540M, 2048Mb

Monitor: 15.6” cu iluminare LED, HD (1366 x 768)

HDD: 750 GB, 5400rpm

Unitate optica: DVD-RW

Comuncatie: Acer InviLink 802.11b/g/n, LAN

Baterie: 6 celule

Dimensiuni (W x D x H mm): 381.6  x 253  x 25.2/33.2  mm

Greutate :2.6 Kg

[/tab]
[tab name=”Review”]

Primul lucru care l-am observat cand am scos din cutie acest laptop a fost designul, nu parea sa fie un “Acer”, arata foarte bine, capacul are o textura tip lemn, lacuit. Daca pe capac mai raman urme de amprente (pe partile lucsioase) in interior in jurul tastaturii si pe palmrest, intalnim o textura cu o culoare mata, gri inchis, placuta la atingere, pe care nu raman “degetele” imprimate.

Laptopul are odiagonala de 15.6″, aspect compact si tastatura numerica. Balamalele capacului sunt solide si  il sustin bine, desi nu are un buton pentru a inchide/deschide capcaul, acesta sta fixat bine. Bateria intra foarte usor in locasul  ei, insa cand am fost nevoit sa o scot, mi-am dat seama ca am nevoie de un obiect ascutit, pentru a putea actiona “butonul” de deschidere. Acest sistem de a fixa bateria mi s-a parut cel putin interesanta, oferind o prindere buna a bateriei. Accesul la elementele interne ale  laptopului, cum ar fi memoria RAM, HDD sau sistemul de racire, se face usor, trebuie desfacut doar capacul de pe spate.

La capitolul conectivitate gasim un port HDMI si unul VGA, iar la reteaua locala sau internet ne putem conecta folosind conexiune Wi-Fi sau prin portul RJ45. Mai gasim un cititor de carduri, in fata, in partea stanga, langa ledurile indicatoare. O surpriza placuta am avut cand am vazut ca unul din cele 3 porturi USB, era albastru, adica USB 3.0, care suporta viteze de transfer de pana la 5Gbit/s, de 10 ori mai mult decat USB2.0(480Mbit/s). Dispozitivele care suporta vitezele oferite de USB3.0 sunt destule, iar numarul lor este in crestere.

Disply-ul de 15.6″, suporta o rezolutie HD de 1366 x 768 pixeli. Culorile redate sunt vii, si vioaie, insa unghiurile de vizibilitate sunt mici.

Touchpad-ul este micut, dar bine delimitat, iar butoanele sunt moi si se apasa usor.

Tastatura tip Chiclet este destul de usor de folosit, insa tastatura numerica, avand tastele mai inguste, este putin incomoda pana va obisnuiti cu ea.

Am rulat pe el Windows 7 Professional pe 64 biti cu Service Pack 1. Va recomandam tot o varianta pe 64 biti, deoarece sistemul merge mult mai bine pe o astfel de configuratie, si drivere pentru aceasta varianta cat si pentru X86(32biti) se gasesc pe site-ul oficial Acer.

Sunetul este impecabil, se aude clar si tare, datorita sistemului “Dolby Advanced Audio”. Alaturi de sunet mai gasim un microfon incorporat, si o camera Web HD de 1.3Mp.

Placa video nVidia GeForce GT450M cu cei 2Gb de memorie RAM este impresionant de economica. Am observat in GPU-Z cum isi scade frecventa procesorului grafic, cand nu folosim intens laptopul, fapt ce contribuie enorm la durata bateriei. Nu am avut timp sa testez vre-un joc personal, insa am rulat mai multe teste de benchmark care au stresat la maxim atat placa video cat si procesorul. Dupa aproximat o ora, ora jumatate de teste, laptopul inca nu s-e incalzize, un pic surprinzator, se stie ca  “Acer-urile” au probleme cu disiparea caldurii, insa fata de modele mai vechi sau cele dintr-o gama de pret mai joasa se observa imbunatatiri.

Procesorul Intel® Core™ i5-2410M cu 3Mb memorie cache, 2 nuclee si 4 thread-uri lucreaza la o frecventa de 2.4GHz care poate urca dinamic la valoarea de 3.0GHz datorita Tehnologiei Intel® Turbo Boost. De asemenea procesorul isi scade frecventa de lucru cand nu este nevoie de atata putere de procesare, lucru care se resimte in autonomia bateriei.

Durata de viata a bateriei nu este extraordinara, dar nici dezamagitoare. Laptopul a rezistat aproximativ doua ore si jumatate in conditii de utilizare “normala”, aceasta insemnand luminozitatea la 70%, Power Plan Balanced, WiFi On si navigare online, programe Office, Messenger si muzica.

[/tab]

[tab name=”Teste de Benchmark”]
Rezultatele testelor de benchmark arata cam asa:

Windows experience index:

In 3DMark06, Scorul a fost de 8493  puncte :

 

Placa video:[nggallery id=28]

CPU:[nggallery id=29]

 

Tom Clancy’s HAWX 2 Benchmark:

Rezultate:

Maximum FPS: 70 FPS

Average FPS: 58 FPS

Setari:

Screen Resolution: 1280×720

Terrain tessellation: Off

Antialiasing: 4x

Full Screen: Yes

View Distance: High

Environment: High

Texture Quality: High

Postprocessing: On

Depth of Field: On

Particle Density: High

Shadows: On

Lost Planet 2 DirectX 11

Rezultate:

Average: 15.8 fps

Setari:

Rezolutie: 1280 x 768

Refresh: 60 Hz

Vsync: Off

Anti alias: None

Motion blur: On

Shadow detail: High

Texture detail: High

Rendering level: High

DirectX 11 Features: Middle

[/tab]
[tab name=”Galerie Foto”]

[nggallery id=35]

[/tab]

[end_tabset]

9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.