Am testat laptopul Packard Bell EasyNote TS11 cu Procesor Intel i3-2330, 6Gb Ram si Placa video nVidia GT-540M
Laptopul Packard Bell EasyNote este produs de Acer, elegant si de incredere, dar si simplu de utilizat. Cand am deschis cutia si l-am despachetat am avut, cu siguranta, un sentiment de déjà vu. Este construit pe acelasi “sasiu” ca si Acer 5750G. Acest model vine echipat cu procesor din familia Intel i3, 6Gb memorie RAM, placa video de la nVidia, GT540M cu 2Gb memorie video dedicata, si un HDD pe care putem stoca pana la 500Gb. Capacul este negru, lucios, si intr-o parte putem observa sigla PackardBell, interiorul este negru, spatios, laptopul dispune si de tastatura numerica. Are un design placut, atragator, insa este departe de a fi un laptop elegant. Laptopul poate fi gasit in oferta CEL.ro
[tab name=”Specificatii Producator”]
Caracteristicile Producaturului sunt urmatoarele:
Procesor:Intel Core i3, 2,2 GHz, 3Mb Cache
Memorie: 6Gb DDR3, 1066MHz
Placa video: nVidia GeForce GT540M, 2048Mb
Monitor: 15.6” cu iluminare LED, HD (1366 x 768)
HDD: 500 GB, 5400rpm
Unitate optica: DVD-RW
Comuncatie: Wireless 802.11b/g/n, LAN
Baterie: 6 celule
Greutate :2.6 Kg
[/tab]
[tab name=”Review”]
Laptopul Packard Bell produs de Acer, are un design compact cu finisaje lucioase, capacul este negru, lucios, cu textura argintie. Urmele de amprenta se observa foarte putin pe capac, iar in interior deloc. In interior am intalnit tastatura asemanatoarea cu cea de pe modele Acer Aspire, dar nu numai, cu taste moi, aerisite in limita spatiului limitat de tastatura numerica, silentioase. Palmrestul are aceeasi textura cu capacul, un pic mai mata si mai pronuntata culoarea gri. Touchpadul are aceasi culoare si textura cu plamrestul, insa este bine delimitat, responsiv si usor de folosit, iar tastele sale sunt moi si usor de apasat.
Laptopul are o diagonala de 15.6″, si un display cu rezolutie 1366 x 768p. Balamalele capacului sunt solide si il sustin bine, dau impresia de trainicie, si au joc mic. Cand capacul este inchis, jocul este practic inexistent am tinut laptopul cu capacul in jos si balamalele l-au sustinut perfect. Sistemul de prindere al bateriei este la fel ca la laptopurile Acer Aspire, si se fixeaza bine. Bateria este mica ca si dimensiune, are 6 celule si 4400mAh. Accesul la elementele interne ale laptopului, cum ar fi memoria RAM, HDD sau sistemul de racire, se face usor, trebuie desfacut doar capacul de pe spate.
La capitolul conectivitate gasim un port HDMI si unul VGA, iar la reteaua locala sau internet ne putem conecta folosind conexiune Wi-Fi sau prin portul RJ45. Mai gasim un cititor de carduri, in fata, in partea stanga. Avem 2 USB 2.0, dar si unul de mare viteza USB 3.0(viteze de pana la 5 Gbit/s, de 10 ori mai mult decat USB 2.0 care suporta maxim 480 Mbit/s). Touchpad-ul este micut, dar bine delimitat, iar butoanele sunt moi si se apasa usor.
Am rulat pe el Windows 7 Professional pe 64 biti cu Service Pack 1. Va recomandam tot o varianta pe 64 biti, deoarece variantele pe 32 biti recunosc maxim 4 GB de Ram, plus ca sistemul merge mult mai bine pe o astfel de configuratie, iar drivere pentru aceasta varianta cat si pentru X86(32biti) se gasesc pe site-ul oficial PackardBell. Driverele pentru acest laptop se gasesc aici.
Pe parte de multimedia, am gasit boxe integrate, sunetul redat de acestea este curat, se aude clar si destul de tare. Pe langa boxe mai gasim un microfon incorporat, si o camera Web HD de 1.3Mp, numai bune pentru video conferinte, si chat online cu prietenii.
Placa video nVidia GeForce GT450M cu cei 2Gb de memorie RAM este impresionant de economica. Asemanator si cu alte modele de la Acer sau alti producatori, putem observa in GPU-Z(sau alt program care face acelasi lucru) cum isi scade frecventa procesorului grafic, cand nu folosim intens laptopul, fapt ce contribuie enorm la durata bateriei. Tot pentru a economisi energie laptopul foloseste alternativ ambele placi video ale sale, pentru operatii comune foloseste placa video integrata, iar pentru cele mai colpexe placa video de la nVidia. Nu am avut timp sa testez vre-un joc personal, insa am rulat mai multe teste de benchmark. Dupa aproximativ o ora, in care am folosit intens laptopul pentru a rula testele de benchmark, zona palmrestului s-a incalzit, la fel si tastele din partea stanga, unde se afla placa video, procesorul si coolerul.
Procesorul Intel® Core™ i3-2330M, bazat pe arhitectura Sandy Bridge, cu 3Mb memorie cache, 2 nuclee si 4 thread-uri lucreaza la o frecventa de 2.2GHz. In comparatie cu Core i5, i3 nu are functia de Turbo Boost, deci lucreaza la o frecventa mxima de 2.2 GHz, iar fata de Core i3-2310M , 2330M are o frecventa cu 100Mhz mai mare. Acest procesor are si o placa video integrata (Intel HD Graphics 3000) Care este cu siguranta mai rapida decat Intel HD Graphics intalnita in modelel mai vechi de procesoare. Placa video integrata are o frecventa dinamica cu valori cuprinse intre 650 si 1100 MHz (cu Turbo Boost). Procesoarele mai rapide in arhitectura Sandy Bridge pot avea o frecventa de pana la 1300MHz (i5-2520M). Toate acestea fac din Core i3-2330M un procesor numai buna pentru aplicatiile uzuale folosite pe un laptop.
Bateria a avut o autonomie de 2 ore si jumatate, in conditiile urmatoare: Power plan: energy saver; Wifi On, navigare online, programe Office, instant messaging si muzica.
[/tab]
[tab name=”Teste de Benchmark”]
Rezultatele testelor de benchmark arata cam asa:
Windows experience index:
Placa video:[nggallery id=38]
CPU:[nggallery id=39]
HDD:
Tom Clancy’s HAWX 2 Benchmark:
Rezultate:
Maximum FPS: 100 FPS
Average FPS: 70 FPS
Setari:
Screen Resolution: 1366 x 768
Terrain tessellation: Off
Antialiasing: 8x
VSync: Yes
Full Screen: Yes
View Distance: High
Environment: High
Texture Quality: High
Postprocessing: On
Depth of Field: On
Particle Density: High
Shadows: On
[/tab]
[tab name=”Galerie Foto”]
[nggallery id=37]
[/tab]
[end_tabset]
Apreciez initiativa si sper sa faceti cat mai multe prezentari, inclusiv la laptopurile samsung. Dar am o sugestie: faceti o fotografie si cu parte inferioara a laptopului si mai ales cu sistemul de racire, multi cunoscatori sunt interesati si de aspectul racirii.