Am testat Laptopul Asus X53SJ-SX321D – Cu Procesor i7-2630QM si Placa Video nVida GT520M

Laptopul Asus face parte din familia X53SJ si vine echipat cu procesorul i7-2630QM la frecventa de 2.0 GHz, care poate urca pana la 2.90GHz datoria functiei Turbo Boost, o placa video nVidia Optimus GeForce GT520M cu 1Gb-DDR3. Memorie de 4 Gb DDR3 la frecventa de 1333MHz, si un spatiu de stocare de 500Gb. Laptopul este atragator prin designul interior metalic elegant, cu o diagonala de 15,6″ si tastatura numerica. Modelul  are un raport/calitate/performante bun si poate fi gasit in oferta Cel.ro

 

[tab name=”Specificatii Producator”]
Caracteristicile Producaturului sunt urmatoarele:

Procesor:Intel Core i7, 2,0 GHz, 6Mb Cache

Memorie: 4Gb DDR3, 1333MHz

Placa video: nVidia Optimus GeForce GT520M, 1024Mb

Monitor: 15.6” cu iluminare LED, HD (1366 x 768)

HDD: 500 GB, 5400rpm

Unitate optica: DVD-RW

Comuncatie: Wi-Fi 802.11b/g/n, Gigabit LAN

Baterie: 6 celule

Dimensiuni (W x D x H mm):378 x 253 x 28.3/34.9 mm

Greutate :2.6 Kg

[/tab]
[tab name=”Review”]

Laptopul Asus  X53SJ-SX321D  face parte din familia X53SJ si vine in cutie cu manual de instructiuni, bateria cu 6 celule, de dimensiuni reduse, cablul de alimentare si un CD cu drivere si programe utilitare pentru Windows. Acest lucru mi-a placut foarte mult, nu am mai fost nevoit sa caut pe pagina producatorului driverele, nu toata lumea are acces la internet in momentul cand instaleaza sistemul de operare. Cand am bagat CD-ul a pornit aplicatia de Autorun si in aproximativ 15-20 minute toate driverele s-au instalat, alaturi de programele utilitare pentru optimizarea sistemului pe configuratia laptopului.

Laptopul are diagonala de 15.6″ , aspect compact si tastatura numerica. Pe capacul exterior are o textura mata cu striatii, pe care nu raman urme de amprente. In interior, zona Palm Rest este facuta din material metalic, pe care mai raman amprente. Cei de la Asus se lauda cu o tehnologie care mentine zona Palm Rest rece, acest lucru nu am reusit sa il testez la maximum, tot ce pot sa spun este ca pe durata testelor nu am simtit caldura in acea zona.

Pentru a conecta laptopul cu dispozitive periferice/exterior avem la dispozitie porturile HDMI si VGA pentru conectare video,  la reteaua locala sau internet ne putem conecta prin conexiune Wi-Fi sau prin portul RJ45. Mai avem la dispozitie 3 porturi USB2.0, card reader si jack-urile audio de 3.5mm.

Un lucru care mi s-a parut ciudat si in acelasi timp foarte incomod, este locul in care este amplasat conectorul DC-IN pentru alimentarea laptopului, acesta se afla in partea stanga la jumatate, intre cooler si portul RJ45. Pe langa prostul amplasament al acestui conector, dimensiunile lui sunt destul de mari.

Display-ul de 15.6″, suporta o rezolutie HD de 1366 x 768 pixeli. Culorile redate sunt vii, luminoase.

Touchpad-ul este sensibil si raspunde la cea mai mica atingere, iar butoanele se apasa usor.

Tastatura tip Chiclet cu tastatura numerica este usor de folosit, desi are tastele un pic inghesuite. Tastele sunt moi si silentioase.

Am rulat pe el Windows 7 Professional pe 64 biti cu Service Pack 1. Va recomandam tot o varianta pe 64 biti, deoarece sistemul merge mult mai bine pe o astfel de configuratie, pe CD sunt drivere pentru ambele configuratii 64 sau 32 biti. Deasemenea, variantele pe 32 biti nu recunosc si nu folosesc mai mult de 3.5 Gb din memoria RAM.

Sunetul mi s-a parut impecabil la acest laptop, deoarece reproduce bine sunetele joase (basii), spre deosebire de alte laptopuri. Un lucru la care cred ca se mai putea lucra este volumul, desi se aude foarte clar nu se aude prea tare, cam 50% din puterea de redare a altor laptopuri.

Placa video nVidia GeForce GT520M cu 1Gb de memorie RAM este impresionant de economica. Am observat in GPU-Z cum isi scade frecventa procesorului grafic, cand nu folosim intens laptopul, fapt ce contribuie enorm la durata de viata a bateriei. Nu am avut timp sa testez vre-un joc personal, insa am rulat mai multe teste de benchmark care au stresat la maxim atat placa video cat si procesorul.

Acest Asus are un procesor din gama de top Intel,  Intel® Core™ i7-2630QM cu 6Mb memorie cache, 4 nuclee si 8 thread-uri, lucreaza la o frecventa de 2.0GHz care poate urca dinamic la valoarea de 2.9GHz datorita Tehnologiei Intel® Turbo Boost. De asemenea procesorul isi scade frecventa de lucru cand nu este nevoie de atata putere de procesare, lucru care se resimte in autonomia bateriei.

Autonomia bateriei a fost de doar 2 ore, in conditiile in care am utilizat laptopul pentru a scrie acest articol si am rulat testele de benchmark, luminozitate 70% si Balanced Power Plan.

[/tab]

[tab name=”Teste de Benchmark”]
Rezultatele testelor de benchmark arata cam asa:

Windows experience index:

In 3DMark06, Scorul a fost de 5297  puncte :

 

Placa video:[nggallery id=34]

CPU:[nggallery id=32]

HDD:[nggallery id=31]

[/tab]
[tab name=”Galerie Foto”]

[nggallery id=30]

[/tab]

[end_tabset]

 

Add a Comment

Your email address will not be published.