Am testat laptopul HP ProBook 4720s – Cu Procesor i3-380M si Placa Video ATI Radeon HD6370
HP ProBook 4720s vine echipat cu un Procesor i3-380M si placa Video ATI Radeon HD6370. Acest model are un raport Calitate-Pret-Preformante foarte bun si poate fi cumparat de la Cel.ro . Laptopul face parte din categoria business si are design elegant,avand o carcasa de aluminium ,si interiorul de culoare maro glossy.
Now you can ask our expert “write my coursework” and be sure that your work will be ready very fast!
[tab name=”Specificatii Producator”]
Caracteristicile Producaturului sunt urmatoarele:
Procesor:Intel Core i3, 2,53 GHz, 1066MHz FSB, 3Mb Cache
Memorie: 3Gb DDR3, 1333MHz
Placa video: ATI Mobility Radeon HD6370, 1024Mb
Monitor: 17.3” cu iluminare LED, anti-glare, HD+ (1600×900)
HDD: 320GB, 7200rpm
Unitate optica: DVD-RW
Comuncatie: Wi-Fi 802.11 b/g/ n, LAN, Bluetooth
Baterie: 8 celule
Dimensiuni (W x D x H mm): 411 x 266 x 28.2 mm
Greutate : 2,97 Kg
[/tab]
[tab name=”Review”]
Unboxing
Laptopul vine ambalat intr-o cutie destul de compacta, si cu o geanta originala HP, bonus. Ce nu mi-a placut, a fost lipsa unui CD cu drivere. Tot ce are este un DVD de backup al sistemului de operare Linux, SUSE 11, însa, niciun driver. Insa nu reprezinta o problema majora acest lucru avand in vedere ca pe site-ul oficial de la HP se gasesc cele mai noi drivere actualizate.
Constructie si design
Seria ProBook de la HP beneficiaza de carcasa metalica din aluminium de calitate superioara, rezistent la indoire, însa, are si o parte mai putin placuta, aceea ca ramân deseori urme de degete pe ea. Ca si conectivitate, Probook 4720s vine cu 3 port-uri USB 2.0, o iesire HDMI si una VGA, un port e-SATA si un cititor de carduri. Acestea sunt suficiente avand in vedere ca vorbim de configuratia unui laptop si nu a unui desktop, poate un USB 3.0, ar fi venit ca unu plus insa momentan nu sunt prea multe dispozitive care sa ruleze pe acesta, asa ca nu reprezinta o necesitate. Partea mai slaba a design-ului este data de capacul inferior al laptopului, partea de sustinere a laptopului. Aceasta este destul de “turnata” daca pot sa spun asa, astfel încât nu puteti scoate HDD-ul sau face upgrade la Memorie ori umbla pe la DVD-Rw, fara a desface toata carcasa. Un mare avantaj in opinia mea, este reprezentat de lipsa cooler-ului în partea de jos a laptop-ului, racirea fiind situata în partea stânga a acestuia, asa ca poate fi tinut lejer pe picioare sau in brate fara sa se supraincalzeasca.
Display-ul
Display-ul este unul generos, de 17.3” si suporta o rezolutie HD de 1600×900 pixeli. L-am testat si FULL HD 1920×1080 însa,mie imi da impresia ca irita ochiul iconitele fiind destul de mici. Display-ul mai beneficiaza de functia Anti-Glare HD+, ceea ce ofera culori foarte aprinse si “realiste”. Modul în care se deschide capacul este si el unul foarte ingenios. Are balamale foarte solide, si ofera un sentiment placut cand deschizi capacul, sigur. La început eram suspicios si credeam ca exercita o forta foarte mare pe laptop însa, balamalele sunt foarte rezistente si îl sustin fara probleme. Desi capacul nu dispune de un buton pentru blocarea/deblocarea acestuia cand laptopul este inchis, acesta sta foarte bine si nu se misca nici macar un milimetru, chiar si tinut cu capul în jos. Culorile display-ului sunt foarte realiste si vioaie si nu am ce sa-i reprosez aici. Chiar are un display bun.
TouchPad-ul
Touchpad-ul este generos si functioneaza la cea mai mica atingere. Nu prea am fost încântat de lipsa butoanelor fizice pentru click-uri, acestea fiind încorporate în zona touch si delimitate doar printr-o linie alba. Trebuie sa apasati putin cu putere pe colturile inferioare pentru a efectua comenzile dorite. O tehnologie interesanta la acest touchpad este functia MultiTouch. Cu diverse gesturi puteti mari/micsora o fereastra, zoom in sau zoom out la imagini. Functiile soft ale touch-ului va ajuta sa dati scroll unei pagini pe verticala cât si pe orizontala si mai mult de atât, puteti folosi si functia MOVE pentru lucrul cu documentele si office-ul. O functie interesanta si utila in acelasi timp, pentru ca daca nu folosesti un mouse aceste functii ofera viteza mai mare, si usurinta in folosire.
Tastatura
Distanta dintre taste este destul de mare si avantajeaza pe cei care nu se uita la ele in timp ce scriu, iar tastatura alfanumerica este aranjata si are lungimea standard a unei tastaturi pentru desktop.Deasemenea tastele sunt foarte joase si nu scot deloc zgomot. Ca un mic inconvenient, tastatura este înconjurata de o margine foarte lucioasa, care reflecta lumina, acest lucru este uneori benefic dar in cele mai multe cazuri incomodeaza. De asemenea trebuie sa subliniez faptul ca pe aceasta suprafata se imprima foarte bine amprentele si laptopul e tot timpul plin de “urme”. În rest, din punct de vedere estetic, arata foarte profesional.
Performante
Probook 4720s are un procesor Intel Core i3, versiunea cea mai buna a acestuia, 380M ce functioneaza la 2.53 Ghz, având si functia de HyperThreading, care ajusteaza viteza procesorului si o mareste automat pâna la 2.93Ghz atunci când este suprasolicitat. Un procesor numai bun pentru acest laptop. Memoria este si ea suficienta si functioneaza foarte bine.Cei 3Gb RAM, DDR3 la 1333 Mhz sunt greu de suprasolicitat oricât ai încerca cu aplicatii normale. Totusi, eu cred ca HP putea opta pentru o configuratie cu 4GB Ram, însa, nici asta nu e un inconvenient major. Memoria maxim suportata este de 8GB, adica doua placute de câte 4GB, la o frecventa maxima de 1333 mhz. La capitolul Video sta foarte bine, de asemenea. Laptop-ul vine cu o placa video dedicata, ATI Radeon HD 6370, de 1GB. Suprasolicitata, ea ajunge pe la 60 de grade iar în stand-by, adica, numai cu aplicatii simple de lucru, sta la 45-45 grade, relativ bine. Pe ea, ruleaza jocurile destul de bine, fluent, in timpul scurt pe care l-am avut la dispozitie am testat-o cu jocuri precum Crysis 2 si Call of Duty Black Ops si s-a descurcat excelent la detalii Medii. Totusi, placa are un bus de numai 64 biti deci, nu este o placa video de Gaming, pentru cei ce vor sa exploateze un laptop la maximum numai pentru jocuri.
HardDisk-ul
HardDisk-ul de 320Gb este in opinia mea suficient pentru un laptop, pentru cei care vor un spatiu de stocare mai mare pot opta pentru un HDD extern. Acest HDD are avantajul ca lucreaza la 7200RPM, fata de majoritatea HDD-urilor care lucreaza la 5400 RPM. Aceasta diferenta chiar se cunoaste atunci când lucrati cu Render sau aplicatii de captura care folosesc foarte mult HDD-ul la citire si scriere. La acest capitol jos palaria nu am nimic de reprosat.
Audio
La partea audio nu am nimic de reprosat, difuzoarele se aud foarte bine, fiind amplasate sus, lânga display, sunt acoperite de o suprafata metalica din aluminium pentru a oferi o rezonanta mai buna. Laptop-ul are doua difuzoare stereo, care se aud relativ tare la o calitate pe masura. Nu am auzit vreun gâjâit sau o vibratie a difuzoarelor. Totul se aude perfect. Deasemenea, laptopul are si un microfon încorporat, care înregistreaza foarte bine. L-am testat de la o distanta de aproximativ 3 metri si înregistra destul de ok, si ambientul chiar.
Camera Web
Camera web este ceva special la acest laptop. Probook-ul vine echipat cu o camera web de 2 megapixeli cu Face Recognition. Este o tehnologie foarte ok. Calitatea camerei este foarte buna deasemenea si imaginile realizate la 1600×1200 pixeli se vad bine, pentru o camera web.
Acumulatorul
Acumulatorul cu care este dotat acest model are 8 celule, ce îi confera o autonomie de pâna la 6 ore dupa cum spun pe site-ul producatorului. Este o valoare cam mare. Pe mine m-a tinut doar 3 ore si 30 de minute in conditiile in care nu l-am “forjat” prea tare doar navigare web si cateva aplicatii media, (player audio, un client de torrent, browser cu destul de multe tab-ri, client de messenger, un program de editare texte). Oricum, 3 ore si 30minute înseamna destul de mult pentru acest laptop care consuma relativ multa energie, cu display-ul de 17 inch luminat la 75%.
Unitatea optica
HP ProBook 4720S vine cu un DVD Writer cu functia LightScribe, ceea ce va permite sa inscriptionati CD-urile sau DVD-urile printabile cu imaginile sau cu textele dorite pentru a le personaliza. Desi nu am folosit acest lucru pâna acum, mi se pare o carcateristica inteligenta, dar nu stiu cât de necesara.
Cooling – Sistemul de racire
Sistemul de racire are un sistem pentru reglarea turatiei ventilatorului în functie de solicitare. Astfel se economiseste energie. Nivelul de zgomot a fost destul de mic cat timp l-am folosit eu, am avut momente cand nici nu stiam daca functioneaza sau nu coolerul . Sistemul de racire este extrem de eficient, în ciuda faptului ca are o singura aerisire, în stânga, cat l-am folosit nu am avut nici o problema cu incalzirea acestuia.
[/tab]
[tab name=”Teste de Benchmark”]
Rezultatele testelor de benchmark arata cam asa:
In 3DMark06 cu setarile default, Scorul a fost de 4242 puncte
In BootRacer timpul pana cand sistemul s-a incarcat a fost de : 32 secunde
[nggallery id=7]
CPU:
[nggallery id=8]
HDD:
[nggallery id=9]
Placa Video:
[nggallery id=10]
[/tab]
[tab name=”Galerie Foto”]
[nggallery id=6]
[/tab]
[end_tabset]