Samsung confirmă că hackerii au furat codul sursă pentru Galaxy

Hackerii au furat cu succes datele interne ale companiei și codul sursă pentru telefoanele Galaxy de la Samsung, a confirmat astăzi gigantul tehnologic sud-coreean.

Vestea încălcării a fost raportată pentru prima dată la începutul acestei luni, o echipă de hacking numită Lapsus$ revendicând responsabilitatea. Grupul, care a spart recent Nvidia, a distribuit capturi de ecran care se presupune că arată aproximativ 200 GB de date furate, inclusiv codul sursă folosit de Samsung pentru funcțiile de criptare și deblocare biometrică pe hardware-ul Galaxy.

Într-o declarație de astăzi, Samsung nu a confirmat sau infirmat identitatea hackerilor și nici dacă aceștia au furat sau nu date legate de criptare și biometrie. Însă, compania a spus că nu au fost preluate date personale, aparținând nici angajaților, nici clienților.
„A existat o breșă de securitate legată de anumite date interne ale companiei”, a spus Samsung într-o declarație raportată de Bloomberg News și SamMobile. „Conform analizei noastre inițiale, încălcarea implică un cod sursă legat de funcționarea dispozitivelor Galaxy, dar nu include informațiile personale ale consumatorilor sau angajaților noștri. În prezent, nu anticipăm niciun impact asupra afacerii sau clienților noștri. Am implementat măsuri pentru a preveni alte astfel de incidente și vom continua să deservim clienții noștri fără întreruperi.”

Add a Comment

Your email address will not be published.